Nekun sivu

01.03.1997-28.08.2012
isä: FIN & N & S MVA, NV-98 Jahkkas Ilkikuri
emä: Lumiturpa Lentonoita

Nekku syntyi Jahkkas-kennelissä 1.3.1997. Väriltään Nekku oli tummanruskea vaalein merkein. Nekku oli melko kookas suomenlapinkoiranarttu, korkeutta n. 47 cm. Nekku steriloitiin sen ensimmäisen juoksun jälkeen, koska se otettiin ensisijaisesti ulkokoiraksi eikä sille haluttu vahinkopentuja. Nekun kanssa harrastimme näyttelyitä ja kilpailimme tokossa. Nekun kanssa ehdimme saavuttaa kilpailuoikeuden avoimeen luokkaan. Lisäksi kokeilimme jonkin verran myös agilityä, makkarajälkeä, hakua sekä koiratanssia. Nuorempana kilpailimme myös juniorhandlerissa, kun itselläni oli vielä osallistumisoikeus siihen. Nekku oppi todella nopeasti ja motivoitui helposti namien avulla. Lisäksi Nekku oli muutenkin todella perso ruualle. Nekun kanssa osallistuimme usealle koiraleirille Nekun nuoruusvuosien aikana. Tuloksena sieltä saavutimme useita leiridiplomeja erilaisista kilpailuista.

Kesällä 2008 Nekku sairastui diabetekseen ja loppu elämänsä ajan se joutui olemaan insuliinihoidolla. Talvella 08-09 Nekulla todettiin myös harmaakaihi, joka ilmeni normaalia rajumpana diabeteksen vuoksi. Se tietenkin rajoitti meidän harrastustoimintaa ja mamma joutui vähitellen siirtymään eläkkeelle harrastustoiminnasta. Kotona Nekku sai kuitenkin välillä tehdä pieniä aktivointiharjoituksia, jotta vanhus sai hieman aivojumppaa.

Nekun vanhetessa sen aistit alkoivat selvästi heikkenemään ja melkein koko viimeisen vuoden ajan Nekku oli lähes kuuro ja sokea. Kuitenkin mummo jaksoi hienosti vielä aivan loppuun asti ja raskaan päätöksen Nekun lähettämisestä viimeiselle matkalleen jouduin tekemään kesällä 2012.

Nekun meriittejä ovat ainakin suoritettu Kiva koirakansalainen -testi. Nekku oli myös Lappalaiskoirat ry:n järjestämässä tottelevaisuuskokeessa alokasluokan rotumestari syksyllä 2007. Ja lisäksi saavutimme samalla tottelevaisuuden koulutustunnuksen alokasluokasta (TK1) Nekun ollessa jo 10-vuotias.

Nekku Koiranetissä
Nekun näyttelysivu
Nekun tokosivu
Kuvia Nekun nuoruusvuosilta


Temppuosio

Nekku tykkäsi aina tehdä erilaisia temppuja ja niitä opettelimmekin melko paljon. Nekku motivoitui helposti nameilla ja sen sai niiden avulla helposti tekemään melkeinpä mitä tahansa. Nekku oli myös todella nopea oppimaan eikä tarvinnut kovin montaa toistoa, kun jo tajusi mitä siltä vaaditaan. Yhdessä vaiheessa treenasimme myös ikäänkuin koiratanssia, vaikka en silloin sitä sillä nimellä osannutkaan ajatella. Kuitenkin harjoittelimme erilaisia liikesarjoja musiikin tahtiin ja kävimme jopa esiintymässä Joutsassa paikallisen 4H-kerhon järjestämässä lastentapahtumassa. :) Mielestäni temppujen opettaminen on aina ollut todella hauskaa ja myös todella hyödyllistä aivojumppaa koiralle. Alla on esitelty meidän temppulistaa:

*Surffaa (pujottelua minun jalkojen välistä minun kävellessä)
*Kieri
*Pam (kellahdus kyljelleen makaamaan)
*Pyöri (pyöriminen minun ympäri)
*Moikka (tassun anto, molemmille käsille)
*Peukku (minun peukalon osoittaminen kuonolla)
*Pikkurillli (minun pikkurillin osoittaminen kuonolla)
*Pusu
*Tanssi (tanssimista kahdella jalalla)
*Puhu (suutaan aukominen kuin puhuakseen)
*Pese nenä (kirsun nuolaisu)
*Alas (kumartaminen)
*Swing (pyörähdys itsensä ympäri)
*Nouto
*Kuiskaa (minun korvan nuuskiminen)
*Pelottaako (minun jalkojen väliin tuleminen istumaan)
*Nami nenän päällä (kirsun päälle laitetaan nami ja sen nappaaminen ilmasta luvan saatuaan)

Muutama Nekun temppuvideo:
*Temppuvideo
*Puhuva koira -temppu
*Nami nenän päällä


Lisää videoita Nekusta:
*Nekun ja Simon painiottelu
*Nekku uimassa
*Nekku ui
*Nekku ja kana
*Nekku ja Simo lenkillä
*Nekku leikkii luun kanssa
*Nekku ja Simo Suokkarilla
*Nekku ja Simo maastolenkillä
*Pehmoeläimen käsittelyoperaatio
*Nekku 13v