sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Tempputunti Helsingin Konalassa + Showryhmä

Tempputunti pidettiin Koirakoulu Kompassin lämmitetyssä treenihallissa, mikä oli todella hyvä treenipaikka Simolle, koska me tarvitsemmekin juuri harjoittelua uusissa sisätiloissa. Tempputunnille osallistui yhteensä 4 koirakkoa, joten hyvin saatiin ohjausta, koska tunnilla oli kaksi eri ohjaajaa. Ensin alussa oli lyhyt esittely erilaisista tempuista, joita koirille voi opettaa. Tämän jälkeen kukin koirakko sai valita juuri itseään kiinnostavat temput, joita halusi alkaa treenaamaan koiransa kanssa. Simon kanssa, kun osaamme jo niin monta eri temppua niin valitsimme syliin hyppäämisen sekä käsien muodostamasta aukosta läpi hyppäämisen. Jälkimmäistä noista oltiinkin jo muutamia kertoja treenattu, mutta kovin hyvin se ei vielä ole sujunut.

Syliin hyppääminen oli meille ihan uusi juttu ja siihen saatiinkin hyvin perusteelliset ohjeet miten sen voi koiralle opettaa. Sitä harjoiteltiin myös käytännössä ja jouduinkin huomaamaan, että se on melko vaikea opettaa Simolle. Harjoittelua vaikeuttaa jo ihan se, että Simo on sen verran iso kyseiseen temppuun. Lisäksi Simo hääräsi kamalan innoissaan eikä meinannut pysyä paikoillaan, joten oli vaikea saada se pysymään sylissä niin, että kaikki 4 tassua olisivat olleet sylissä samaan aikaan. Aluksi treenattiin ihan niin, että itse istuin lattialla ja pyysin Simon siinä syliin. Myöhemmin, kun koira osaa sen, voi ohjaaja mennä kyykkyyn ja pyytää siinä koiran syliin. Tämän jälkeen voi treenata esim. tuolin päällä istuen tai selkä seinää vasten tuettuna istuma-asennossa. Loppuvaiheessa ohjaaja voi jo seistä, mutta hieman koukistaa jalkoja ollen hieman alemmalla tasolla. Vielä tässä tempussa on pitkä matka työstettävänä ja saa nähdä onko tämä kuitenkin liian vaikea temppu Simolle opetettavaksi. Käskysanaksi otin tähän temppuun käskyn "syli".

Koirakoulu Kompassin koiratanssin showryhmä
Tempputunnin jälkeen saimme myös kuulla, että treeniseuran koiratanssin showryhmässä olisi tilaa uusille koirakoille. Showryhmäläiset ovat useana vuonna jo esittäneet koiratanssiesityksiä PetExpo-messuilla. Me nyt sitten rohkeina ilmoittauduimme mukaan tähän ryhmään. Jatkossa meillä on koiratanssitreenit siis myös sunnuntai-iltaisin 20.00-21.00. Saas nähdä ollaanko mekin Simon kanssa sitten esiintymässä tämän kevään PetExpo-messuilla huhtikuussa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.