sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Showryhmän koiratanssitreenit

Tällä kertaa olikin melkoinen joukkokato meidän treeneissä, koska olimme Simon kanssa ainoat tanssiryhmäläiset paikalla. Viereisessä tilassa tosin oli agilitytreenaajia, joten pientä häiriötä sieltä onneksi saatiin. Nyt olikin sitten mahtava tilaisuus kokeilla erilaisia kaukojuttuja pidemmällä matkalla kuin yleensä. Aluksi otettiin tötteröiden kiertämistä ja parhaimmillaan Simo meni kiertämään n. 5 metrin päässä olevan tötterön. Jee! Tosi hienosti se on jo oppinut tämän tempun. Lisäksi tein myös muutaman harjoituksen missä oli kaksi tötteröä minun eri puolilla ja ohjasin Simon kiertämään niiden molempien ympäri. Hyvin toimi. :)

Eteen lähetystä otettiin todella pitkällä matkalla. Nyt tein harjoituksia, jossa lähetin Simon jopa n. 10-15 metrin päässä olevalle namikipolle. Ja hienosti poika juoksi koko matkan iloisesti kupille eikä epäröinyt ollenkaan. :o) Lisäksi pojulla oli myös hieno vauhti tulla takaisin luokseni eikä sitä kiinnostanut jäädä vain haahuilemaan ympäriinsä kuten joskus aiemmin.

Tein Simolle myös kunnon tokotreenailuja väliin. Otettiin luoksetuloa ja liikkeestä maahanmenoa sekä liikkeestä seisomista. Hienosti onnistui nyt myös liikkeestä seisominen ilman käsimerkkiä. :) Pitkästä aikaa päästiin treenaamaan myös hyppy-liikettä, koska paikalla oli hyppyeste. Hienosti Simo hyppäsi joka kerta esteen yli ilman käsimerkkiä ja pysähtyi esteen taakse seisomaan. Tähän olin tosi tyytyväinen, koska hyppyä ei oltu pitkään aikaan treenattu ja olinkin miettinyt, että sitä pitäisi vahvistaa ennen tämän kuun lopulla olevaa rotuyhdistyksen tokokisaa. Seuraamisliikkeen osalta keskityin pitämään Simolla hyvää kontaktia ja intoa yllä, koska välillä seuraaminen on tuntunut Simosta liian tylsältä liikkeeltä. Nyt se kuitenkin seurasi todella iloisesti ja piti hyvin kontaktia yllä. :) Tosi paljon saatiinkin tällä kertaa onnistumisia ja varmasti siihen vaikutti myös se, että pojun keskittyminen oli tosi hyvää, koska ei ollut muita koirakoita niin lähellä treenaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.