lauantai 26. maaliskuuta 2011

Vääksyn tokokoe takana: Huh huh mikä päivä!

Hieman oli joo erikoinen tokokoe tällä kertaa. Alustavan aikataulun mukaan meidän vuoro Simon kanssa tuli olla n. klo 11 aikoihin, mutta ilmeisesti tuomari ei näistä aikatauluista ollut perillä ja kaikki paikallamakuuryhmät oli peräkkäin alussa (kuten yleensä kyllä onkin). No joka tapauksessa ekassa ryhmässä oli muistaakseni 5 koiraa ja koska 13 koirakkoa piti alunperin olla alokasluokassa niin ajattelin, että varmaan 3 erässä paikallamakuut otetaan. Noh sitten, kun olin Simoa ollut hakemassa autosta niin toinen paikallamakuuryhmä meni kehään ja ajattelin, että hyvin ehditään siihen kolmanteen ryhmään. Kuitenkin, kun toinen ryhmä oli valmiina, niin kävikin ilmi, että kaikkien pitäisi olla jo suorittanut paikallamakuu, vaikka toisessa ryhmässäkin oli ollut vain 4-5 koirakkoa. Tietysti olin ihan kauhuissaan, että menikö meiltä nyt koko homma ohi ja menin kysymään, että saadaanko kuitenkin tehdä se luoksepäästävyys, koska se on kuitenkin pakollinen liike.

Myös eräs toinen koirakko tuli kyselemään siihen, koska oli myöhästynyt paikallamakuusta, koska kisan aikataulu oli jotain aivan muuta kuin mitä oli ilmoitettu. No tuomari sitten suostui ottamaan meidän vielä kehään ja sinne pyydettiin ylimääräinen koira mukaan, jotta meitä saatiin kolme siihen ryhmään. Me oltiin alustavasti suunniteltu, että jätetään paikallamakuu väliin, mutta kappas. Kyseinen tuomari olikin sitä mieltä, että meidän on kuulemma pakko osallistua siihen, vaikka miten kyselin, että eikös ainoastaan luoksepäästävyys ole pakollinen liike. Tuomarin mielestä näin ei kuitenkaan ollut, joten siellä olin sitten ihan kauhuissaan, että näinkö me nyt pilataan vierustoverin liike. Liikkeen alussa Simo jäi paikoilleen maahan ja kun olin kävellyt pois ja kääntynyt niin n. 5 sekunnin jälkeen herra juoksi vaudikkaasti luokseni aivan kuin luoksetulossa. Että se siitä, mutta hyvä, ettei toisten koirien luokse karannut. Huh huh. Melkoista säätöä kyllä tuossa!

Yksilöliikkeiden alussa Simo oli hieman kierroksilla ja hihnassa seuraamisessa se aluksi hieman haukkui ja lopussa myös meni välillä hihna kireällä eikä seuraaminesta ollut kauheasti tietoa, joten ajattelin, että nollille meni. Kuitenkin tuomari oli antanut siitä 6! Vapaana seuraamisessa Simo myös välillä haahuili omiaan ja mun piti antaa sille myös uusi/uusia seuraamiskäskyjä välillä, kun meinasi eksyä jonnekin. Siitäkin saatiin kuitenkin 7! Eli todella löysästi kyllä arvosteli ainakin nämä liikkeet. Monella muulla tuomarilla olisi kyllä mennyt nollille noilla suorituksilla. Maahanmeno oli muuten ihan ok, mutta juuri ennen maahanmenoa Simo hieman haisteli ja vielä mentyään maahan se jäi nuuhkimaan maata, mutta pysyi kuitenkin paikoillaan. Loppu perusasento oli myös hyväja siitä saimme 8.

Luoksetulo oli taas aivan superhieno ja siitä saimmekin 10. :) Myös liikkeestä seisominen meni tosi hienosti ja siitäkin täysi 10 pistettä. Jee! Estehyppy jäi tällä kertaa harmittamaan tosi paljon, koska esteen molemmin puolin oli levitelty hiekkaa mikä haisi lähes kaikkien koirakoiden mielestä tosi ihanalle ja varmaan puolella alokasluokan koirakoista hyppy meni nollille, koska alkoivat vain haistelemaan. Simon kanssa tein niin, että talutin sen pannasta esteen eteen enkä antanut yhtään nuuhkia maata, jotta keskittyisi paremmin hyppyyn. Aluksi se näyttikin tosi hyvältä ja odotti käskyäni tarkkaavaisesti sivulla. Mutta heti, kun annoin hyppy-käskyn, niin aivan kuin se olisi ollut joku vapautuskäsky haistelemiseen. Pöh! Siihen meni sitten se liike. Sen jälkeen otin Simon sivulle ja kokeiltiin uudelleen niin täydellisestihän se sitten meni. Voi että! Tosi harmi kyllä ja varmaan ilman sitä ihme hajuhiekkaa olisi mennyt tosi hyvin. :/

Kokonaisvaikutuksesta saimme 7 ja hienosti meidän kokonaispisteet (121p) kuitenkin riitti 3. tulokseen. :o) Myös pisteiden laskussa oli käynyt sähläys, koska meille oli alunperin laitettu paikallamakuusta 10, minkä vuoksi meillä oli 30 pistettä liikaa ja olisimme muka saaneet 2. tuloksen. Kävin siitä kyllä huomauttamassa ja virhe korjattiinkin pistelappuun. Jännityksellä tosin odottelen, että mitähän mahtaavat kirjata Koiranettiin. Kokonaisuudessaan siis todella sekava tokokoe oli tällä kertaa ja ikinä ei oo tullut nähtyä näin paljon sähläystä. Mutta täytyy kuitenkin muistaa, että tämä oli Simpan toinen virallinen tulos, joten tyytyväinen tulee olla. :)

Simon pisteet:
Tuomarina: Marita Packalen

Osasuoritus                                               Arvosana      Kerroin     Pistemäärä
Luoksepäästävyys                                          8                   1                  8
Paikalla makaaminen                                    0                   3                  0
Seuraaminen kytkettynä                              6                   2                  12  
Seuraaminen taluttimetta                            7                   4                  28
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä  8                   2                  16
Luoksetulo                                                        10                  3                   30
Seisominen seuraamisen yhteydessä    10                 2                   20
Estehyppy                                                          0                  2                    0
Kokonaisvaikutus                                            7                  1                    7
                                                                                               Yht. 121p --> 3. palkinto

1 kommentti:

  1. Kyllä paikallamakuu olisi pitänyt saada jättää väliin, tosiaan vain luoksepäästävyys on pakollinen, niin kuin itsekin yritit tuomarille kertoa. Olipa ihme juttu, että pakotti teidät sen suorittamaan. Mutta kannattaa alkaa sitä paikkamakuutakin harjoittelemaan enemmän seurassa, sitten voisitte jo tavoitella ykköstulosta. :)

    Leila / lumes.vuodatus.net

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.