perjantai 29. huhtikuuta 2011

Simo ja Sani treenikentällä lappalaisporukan kanssa

Kokoonnuttiin Helsingissä treenikentälle muiden lappalaisharrastajien kanssa. Simon lisäksi päätin ottaa mukaan myös pikku-Sanin totuttautumaan muihin koiriin hieman kauempaa. Valitettavan paljon Sani haukkui muille koirille, mutta otti kuitenkin hienosti kontaktia minuun ja tuli aina kutsusta luokse. Muutamia ihmisiäkin neiti pääsi tapaamaan ja todella avoimesti ja iloisesti Sani otti kaikki silittäjät vastaan. Kentällä tein pennulle myös pieniä seuraamisharjoituksia, mitkä meni tosi hienosti. Istumista, maahanmenoa ja näyttelyseisomista harjoiteltiin myös ja hyvin typy keskittyi meidän omiin juttuihin. :) Ekaa kertaa harjoiteltiin myös sivulle tuloa, ja kun kädellä ohjasin Sanin oikeaan kohtaan, niin hienosti neiti istahti siihen. :o) Vielä Sani tuntuu tarvitsevan paljon totuttelua muihin koiriin, mutta muuten olin ihan tyytyväinen Saniin. Autossa pentu odotti hienosti, kun treenasin Simon kanssa ja myös matkat meni hyvin.

Simon kanssa tehtiin erilaisia koiratanssiharjoituksia. Enemmän harjoiteltiin seuraamista oikealla puolella mihin yhdistin myös Simon pyörähdyksen itsensä ympäri myötäpäivään. Aiemmin tähän pyörähdystemppuun Simo on tarvinnut aina käsiavun, mutta nyt ollaan treenattu sitä pois ja hienosti tuli onnistuneita suorituksia, missä Simo pyörähti pelkästä suullisesta käskystä. Enemmän harjoiteltiin myös Simon uutta tanssi-temppua, missä Simo kävelee takajaloillaan. Hienosti poju otti taas jo muutaman askeleen ja pysyi pidempään tässä asennossa.

Peruuttamisessa minusta poispäin Simo innostui melko paljon haukkumaan ja jouduinkin kieltämään sitä siitä, jottei tapa lisääntyisi. Meidän viime ohjelmassahan Simolla oli helposti tapana alkaa haukkua juuri tuon liikkeen aikana, joten tapa täytyy saada kitkettyä siltä pois. Hyvin huomasi muutenkin, että Simon kanssa ei oltu vähään aikaan treenattu ulkokentällä, koska niin paljon pojua tuntui kiinnostavan kaikki ympärillä oleva. Melkoisia ongelmia olikin tällä kertaa välillä saada Simo kuuntelemaan ja ottamaan kontaktia. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.