tiistai 17. toukokuuta 2011

Sanin pentukurssin 2. harjoituskerta

Tällä kertaa Sani oli selvästi villimmällä päällä kurssilla kuin edellisellä kerralla. Varmasti vaikutti se, että olin itse ollut kipeänä ja Nekun sairastelun vuoksi en ollut ehtinyt tarjota neidille niin paljon aktiviteettejä, joten energiaa oli päässyt vähän latautumaan. Pikkaisen enemmän Sani sitten haukkui muille koirille ja ei niin hyvin malttanut keskittyä minuun.

Aluksi kävimme läpi edelliskerralla saamamme kotitehtävän eli jokainen kertoi omasta rodustaan hieman taustoja ja millaiseen käyttötarkoitukseen kyseinen rotu on jalostettu ja millaisia koulutusongelmia tai mahdollisia käytöshäiriöitä juuri kyseisellä rodulla helpoiten esiintyy. Sanille oli melkoisen vaikeaa malttaa odotella tämä aika, mutta kohtuudella kuitenkin selvittiin. Sitten tehtiin pari erilaista kontaktiharjoitusta. Ekassa palkattiin ihan siitä, kun koira otti kontaktia oma-aloitteisesti. Toisessa harjoituksessa ohjaaja käveli takaperin ja koiraa palkattiin, kun se pysytteli ohjaajan edessä ja otti kontaktia. Nämä harjoitukset meni Sanilta tosi kivasti.

Sitten harjoiteltiin nätisti yhdessä kulkemista. Mikäli koira olisi kulkenut ohjaajan edelle, tuli kääntyä toiseen suuntaan jo ennen kuin koira ehti nykäistä. Muutenkin tavoiteltiin, että koira pysytteli mahdollisimman lähellä ohjaajaa olipa se millä puolella tahansa. Sani tarjosi koko harjoituksen ajan hienoa sivulla seuraamista, joten yhtään käännöstä ei tarvinnut tehdä, kun neiti oli niin taitava. :)

Treenattiin myös maahanmenoa. Tätä temppua Sani ei aluksi meinannut muistaa, koska sitä ei oltu niin paljon viime päivinä harjoiteltu. Käsiavulla typy meni kuitenkin hienosti maahan ja muutaman toiston jälkeen onnistui myös pelkällä suullisella käskyllä. Päästiin vielä demonstroimaan Sanin hieno laatikkoharjoittelu muille ja tosi kivasti meni sekin. :) Myös tällä kertaa vaikein asia Sanille oli rauhoittuminen ja sitä meidän pitää nyt treenata ihan kunnolla. Viime viikon aikana en ehtinyt tehdä sille kuin kaksi rauhoittumisharjoitusta, mutta ehkäpä se tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.