keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Temppuharjoituksia

Sanin pentukurssilta saatiin kotitehtäväksi opettaa koiralle jokin juttu positiivisen vahvistamisen kautta. Päätin kokeilla Sanille laatikon päälle nousemista. Laitoin laatikon lattialle ja menin itse sen toiselle puolelle, joten tosi nopeasti Sani oma-aloitteisesti nousi etutassuilla laatikon päälle seisomaan ja sai tietenkin heti palkkaa ja kehuja. Heti ekan palkkauksen jälkeen Sani hoksasi heti jutun jujun ja alkoi jatkuvasti tarjoamaan laatikon päälle nousemista saaden aina tietenkin palkan tästä. Vähitellen liitin myös käskysanan "päälle" tähän mukaan. Fiksu typy täytyy myöntää. :)



Toinen asia, mitä Sanin kanssa treenasimme, oli rauhoittuminen kyljelleen makaamaan. Tämä on selvästi se vaikein juttu pikku-Duracelille. Kovin äänekästä ja levotonta oli tuon harjoituksen aikana ainakin vielä tässä vaiheessa. Mutta eiköhän tuossa vähitellen edistytä.

Myös Simon kanssa tehtiin kotosalla muutamia koiratanssiharjoituksia. Harjoiteltiin laatikon kiertämistä ja tähän yhdistettiin myös se, että lähetin Simon kiertämään laatikkoa minun jalkojen välistä. Hienosti toimi ja poju oli oikein innokkaalla päällä, mutta kuitenkin myös keskittyi tosi hyvin. :) Sitten treenattiin meidän yhtä uutta temppua "kokonaan", jossa Simo menee laatikon sisälle kokonaan seisomaan. Ollaan myös harjoiteltu sitä, että Simo istuu laatikon sisälle. Hyvin tuntui toimivan, vaikka tämä oli vasta toinen kerta, kun tätä temppua harjoitellaan. Jotenkin nämä erilaiset laatikkotemput on tosi selkeitä koirille ja Simo myös pitää niistä valtavasti.

Olihan tästäkin tempusta ihan pakko ottaa kuva. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.