maanantai 15. elokuuta 2011

Rlk-tapaamisen la päivä: naksutinkoulutusta

Tämän kertaiseen rlk-tapaamiseen, joka järjestettiin Joutsan Pappistalolla, osallistui yhteensä 8 ruotsinlapinkoiraa omistajineen. Osallistujia olivat Eila + rlkn Falli, Tommi ja Katriina + rlku Chaplin (Sanin veli), Leila + rlkn Lala, rlkn Fenni (Sanin emä), rlku Cosmos (Sanin veli) sekä japaninpystykorva Fiona ja itselläni oli mukana Sani ja Simo (tosin Simo vain sunnuntaina). Paikka oli todella mukavan rauhallinen ja aikoinaan kouluna toiminut Pappistalo oli miellyttävä kouluttamispaikka. Myös ilmat suosivat hienosti tapahtumaa. :) Osallistujia vain olisi toivonut hieman enemmän paikalle, kun muuten oli niin hienot puitteet.

Lauantaina meillä oli aiheena naksutinkoulutus ja Eila toimi meidän päivän kouluttajana. Lauantaina itselläni oli mukana vain Sani, koska olen ajatellut, että sen kanssa naksutinta voitaisiin alkaa enemmän hyödyntämään. Ensin aloitettiin hieman teorialla, ja sen jälkeen tehtiin ensin pieniä harjoituksia pelkästään ohjaajille ilman koiraa. Hyödyllistä harjoitella niin, jotta naksuttelun idea ja tekniikka iskostuisi kunnolla selkärankaan. Tämän jälkeen tehtiinkin vuorotellen pieniä naksutinharjoituksia aina yhdelle koiralle kerrallaan. Ja aina se ei todellakaan ollut niin helppoa kuin miltä alunperin näytti tai voisi ajatella. Varsinkin nopean koiran kanssa ajoitus on todella haasteellista, kun vasta aloittaa naksutinkoulutuksen opiskelua.

Koirille tehtiin harjoitteita, joissa niiden tuli koskea kuonolla kosketuskeppiin ja tassulla kosketusalustaan. Otettiin useampi lyhyt harjoituspätkä jokaiselle, jotta mielenkiinto pysyi hyvin yllä ja myös pennut jaksoivat keskittyä. Myöhemmin oli sitten vapaampaa ohjelmaa ja tehtiin pentujen kanssa myös kunnon näyttelytreenit, mikä oli hyvää harjoitusta Sanille. Illalla, kun ajeltiin pennun kanssa Sysmään äitini luokse yöpymään, oli pentu kyllä melkoisen väsynyttä kauraa. :) Paljon tuli taas kuvia otettua, ja alla myös videopätkä Sanin naksutintreenistä.
*Sani harjoittelee kosketuskepin kosketusta (Vielä täytyy harjoitella nopeammin palkkaamaan)

Sani harjoittelee kosketusalustaan koskemista.

Näyttelytreeneistä


Näyttelyesiintymisen harjoittelua

Tommi ja Chaplin Eilan opissa

Cosmos koskettaa hienosti kosketuskeppiä

Myös Eila ja Falli näyttivät meille mallia miten homma tehdään.

Chaplin koskettaa kosketusalustaa

Chaplin ja Katriina harjoittelemassa kosketusalustaa
Taitava Cosmos kosketusalustan päällä

Leila ja Cosmos harjoittelevat kosketusalustan kanssa


Sani poseeraa

Kaunis Sani <3

Sani ja sen emä Fenni

Kovin on keskittynyt ilme Sanilla. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.