perjantai 14. lokakuuta 2011

Kentällä Sanin kanssa

Torstai-iltana käytiin Sanin kanssa vaihteeksi ulkokentällä treenaamassa muiden lappalaiskoirakoiden kanssa. Tällä kertaa Sani oli taas selvästi levottomampi eli huomasi, että ulkotreenit on jäänyt taas vähemmälle. Sisätiloissa Sani keskittyy aina paljon paremmin.

Tehtiin aika paljon eri tokojuttuja: seuraamisia, sivulle tuloa, maahanmenoa, istumista, seisomista sekä liikkeestä maahanmenoa ja liikkeestä seisomista. Erityisen ilahtunut olin liikkeestä maahanmeno liikkeeseen, koska sehän oikeasti sujui aivan täydellisesti. Itse maahanmenon Sani tekee todella nopeasti eikä tarvitse enää mitään apuja siihen suullisen käskyn lisäksi. :o) Seuraamisissa Sani meinaa välillä hieman edistää eli täytyy yrittää harjoitella sitä, jotta seuraamispaikka olisi parempi.

Sivulle tuloissa oli myös hieman ongelmia: kun jätin Sanin ensin istumaan ja menin sen eteen niin neidillä oli aina hirveä hinku minun luokse ja heti käskyn saatua se kyllä tuli innokkaasti ja hyvin sivulle, mutta samalla lähti myös pientä haukuntaa. Kokeiltiinkin sitten tosi lyhyellä matkalla, mutta ensin sekään ei tuntunut auttavan, kun Sani oli niin malttamaton. Sitten kokeilin ottaa käsiavun mukaan eli kutsun lisäksi ohjasin Sanin vielä käsiliikkeellä sivulle. Se selvästi auttoi ja äänitehoste jäikin Sanilta pois. Tulee tietenkin olla tarkkana jatkossa, ettei Sani liikaa ehdollistu tuohon käsiapuun.

Koiratanssiliikkeistä harjoiteltiin poispäin peruutusta (joka sujui todella upeasti!), pujottelua, pyörähdyksiä, jalkoväliin pakitusta sekä tassujen antoa. Selvästi huomasi, että tanssilikkeiden teko on enemmän Sanin mieleen kuin esim. seuraamisjutut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.