sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Simolla outo kohtaus :(

Eipä ollut mukava herätys klo 03.00 yöllä, kun Simolla oli jo toista kertaa outo epilepsia-tyyppinen kohtaus. Sanikin tietysti yltyi rajuun haukkuun, kun säikähti outoa ääntä eikä tiennyt mistä oli kyse. Simo suti lattialla rajusti, kun ei päässyt ylös vaan takajalat pettivät alta. Paljon oli tullut myös pissaa (ei kylläkään haissut normaalin voimakkaalle pissalle) lattialle. Suhteellisen nopeasti Simo pääsi kuitenkin jaloilleen, mutta nyki jonkin verran. Jalat eivät kantaneet aluksi kunnolla vaan Simo hoiperteli voimakkaasti ja otti tukea seinästä. Varsinkin takapää nytkähteli selvästi. Kohtaus loppui pian, kesti ehkä vain 1 minuutin.

Edellinen samantyyppinen kohtaus Simolla oli joulukuussa -08 eli aika lähelle kolme vuotta sitten. Edellinenkin kohtaus oli mennyt nopeasti ohi, mutta se oli ehkä hieman voimakkaampi ja kesti n. 3 min. Huolestuttavaa on se, että myös Simon veljellä on ollut samanlaisia oireita useamman kerran ja lisäksi Simon isän toisesta pentueesta olevalla jälkeläisellä epäillään myös epilepsiaa. Tämän kohtauksen mahdollinen laukaiseva tekijä on voinut olla Sanin juoksut, koska Sanilla tuntuu tällä hetkellä vielä olevan tärppipäivät meneillään ja poju on ollut hyvin stressaantunut sen takia.

Viimeistään ensi keväänä olen suunnitellut viedä Simon kastroitavaksi, joten se voisi ainakin auttaa, ettei poika enää stressaisi niin tytön juoksujen takia. Lisäksi kastroimista muutenkin suositellaan epilepsia epäilyjen yhteydessä. Nyt täytyy vaan hartaasti toivoa, ettei nämä kamalat kohtaukset toistuisi enää. Aina sitä vaan on niin mieli maassa ja surullinen olo, kun miettii sitä pahinta vaihtoehtoa ja varsinkin tällaisessa tapauksessa, kun ei oikein voi mitenkään reppanaa auttaa. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.