lauantai 15. kesäkuuta 2013

Nastolan rally-tokokisat

Tänään kisattiin koirien kanssa ekaa kertaa rally-tokossa ja kisat pidettiin Nastolassa. Ilma oli melkoisen vaihteleva, välillä porotti aurinko, sitten hieman satoi ja välillä ukkonenkin hieman jyrähteli kauempana. Kehät olivat n. tunnin myöhässä joten hieman jouduttiin kisapaikalla odottelemaan alokasluokan alkua. Kun ylemmät luokat oli kisattu alkoi alokasluokan rataantutustuminen tuomarin opastuksella. Ihan mukava rata oli kyseessä ja kun sen oli muutaman kerran kiertänyt niin hyvin oli painunut mieleen.

Ensin oli Simon vuoro alokasluokan toisena koirana. Simon kanssa rata sujui oikein kivasti. Paria kylttiä poika alkoi hieman haistelemaan, joista tuli yhteensä -2 virhepistettä. Kerran talutin kiristyi, josta -1p ja myös puutteellisesta yhteistyöstä -1p. Lisäksi eräässä juoksupätkän käännöksessä tuli hidastumista haistelun vuoksi, josta myös -1p. Lopussa hitaasti-seuraamisesta vielä -1p ohjaajavirheestä, koska vauhti ei hidastunut tarpeeksi. Kokonaispisteet kuitenkin upeasti 94p ja hyväksytty rata. Lisäksi oltiin vielä alokasluokan 4/18 sijalla. :) Tuomari oli kirjoittanut kommentiksi meille vielä: Tasaisen varmaa menoa. :)
*Simo Nastolan rally-tokokisoissa 15.06.2013

Hienoa seuraamista

Istu, maahan, kierrä koiran ympäri

Pujottelu edestakaisin


Sitten oli 7 koirakkoa välissä, jonka jälkeen oli Sanin vuoro. Hieman jännitti mennä Sanin kanssa kehään, koska siitä huomasi jo kehän ulkopuolella, ettei seuraamiset kamalasti neitiä kiinnostaneet. Radalla seuraamiset olivatkin sillä melkoista haahuilua, jonka vuoksi puutteellisesta yhteistyöstä yhteensä -7p ja taluttimen kiristymisestä yhteensä -4p. Myös kylttien haisteluja oli paljon, joista -3p. Myös liian kaukana seuraamisesta -3p. Yksi ohjaajavirhe -1p ja maahanmenon vinoudesta -1p. Lisäksi kokonaisvaikutelmasta vielä -1p. Itse odottelin Sanille alle 50 pistettä, koska mielestäni neidin suoritus ei ollut kovinkaan kehuttava, kun homma ei oikein kiinnostanut. Kuitenkin itse liikkeet pääosin onnistuivat ja niistä ei tullut isompia miinuksia eli kokonaispisteen 80 ja hyväksytty rata. Huh, melkoinen yllätys kyllä oli ja mielestäni tuomarointi oli kyllä todella löysää, koska kaikki alokasluokan koirakot saivat hyväksytyn tuloksen. Sanin sijoitus oli 15/18. Sanin arvostelulomakkeessa oli tuomarin kommentteina: Juoksu-osuus vähän sekoitti pakkaa ja kyltit kiinnostivat koiraa.

Lähtö

Seuraamista


Pujottelu edestakaisin (tötteröt kiinnostivat Sania kovasti)

Istu, maahan, kierrä koiran ympäri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.