sunnuntai 10. elokuuta 2014

Ylöjärven rally-tokokisat

Eilen kisattiin koirien kanssa Ylöjärvellä rally-tokokisoissa. Simon kanssa meillä olikin melkoisen täyteinen kisa/esiintymis-viikko, mutta hyvinhän sitä vielä tuonnekin kisoihin jaksoi lähteä. :) Sanin kanssa aloitettiin nyt tosiaan alokasluokka alusta, koska laji tuli toukokuussa viralliseksi. Alokasluokassa kisasi yhteensä 37 koirakkoa ja Sanin kanssa oltiin numerolla 9. Mielestäni rata oli oikein kivanoloinen ja hienostihan me siitä Sanin kanssa myös selviydyttiin. Sani teki tosi hyvässä vireessä eikä ollut yhtään hermostuneen oloinen. Kehässä oli aika lämmin, mutta hyvin neiti jaksoi keskittyä koko radan läpi. Peruutusaskelissa Sani oli ilmeisesti tykännyt minua kuonolla (tätä en itse edes huomannut), joten siitä tuomari oli vähentänyt yhden pisteen. Radan loppupuolella Sani haisteli yhtä kylttiä, joten siitä ihan selvä -1p. Muuten tosi nättiä tekemistä ja hienosti saatiin 98p/100p ja hyväksytty rata. Palkinnoille ei tällä kertaa päästy, koska siellä oli niin monta parempaakin tulosta. Mutta olin tosi tyytyväinen Sanin ratasuoritukseen. :)
*Sani Ylöjärven rally-tokokisoissa 09.08.2014

Alokasluokan ratapiirros

Simon kanssa korkattiin puolestaan mestariluokka ja kyseisen luokan alkua jouduttiinkin sitten odottelemaan monta tuntia, kun kisa vielä oli myöhässä parin vesisadekuuron takia. Harmillisesti Simon kanssa kisasimme luokassa jo toisena, joten tiesin, että siinä ei rataantutustumisen jälkeen olisi paljon aikaa herätellä koiraa. Rata vaikutti ihan kivalta. Onneksi käytösruudussa oli paikallaolo maaten, mutta houkutuksen tiesin olevan paha. Rataantutustumisessa yritin painaa 20 kyltin pitkän radan mieleeni ja sitten äkkiä hakemaan Simo autosta. Ensimmäinen koirakko harmillisesti keskeytti jo radan alkupuolella, joten meille tulikin sitten vähän jo kiire mennä kehään. Simoa en ehtinyt kunnolla valmistella ja se varmasti myös näkyi suorituksessa, että koira ei välillä ollut kunnolla mukana.

Aika paljon siellä tuli erilaisia pieniä virheitä ja vaikka mitään -10p virhettä ei jouduttu ottamaan, kun pari liikettä uusittiin niin kokonaispisteeksi jäi harmillisesti 66p mikä ei aivan riittänyt hyväksyttyyn tulokseen. :( Kokonaisuutena mielestäni kuitenkin Simolta hyvin tsempattu rata pitkän päivän ja kisaviikon jälkeen. Myöskään olosuhteet eivät olleet helpot. Kehässä oli kuuma ja sateen jälkeen siellä oli lammikoita ja hajut varmasti voimakkaana. Myös ukkonen jyrähteli satunnaisesti. Toivottavasti ensi viikonloppuna menisi paremmin. Tuomari kuitenkin kommentoi meille, että teknisesti taitava koira. Nyt vaan sattui paljon pikku juttuja, mitkä olisi voitu välttää jos koira olisi ollut paremmassa vireessa ja paremmin mukana.
*Simo Ylöjärven rally-tokokisoissa 09.08.2014

Mestariluokan ratapiirros

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.