maanantai 3. marraskuuta 2014

Lappalaiskoirien rally-tokon mestaruuskisat Seinäjoella

Lauantaina matkasimme Janakkalan kt-kisojen jälkeen koirien kasvattajan Leilan kotiin Vöyrille yöksi. Sieltä sitten su-aamuna suunnattiin kohti Seinäjokea ja lappalaiskoirien rally-tokon mestaruuskisoja. Sani oli alokasluokassa missä kisasi suuri määrä koirakoita (melkein 40). Simo puolestaa kisasi mestariluokassa missä oli yhteensä vain 2 koiraa ja Simo ainut lappalainen. Tuomarina kisoissa toimi Minna Hillebrand.

Alokasluokan ratapiirros

Sanin koitos oli ensimmäisenä edessä ja alokasluokan radassa oli ihan hyvin pituutta, kun siinä oli 14 kylttiä ja 2 pujotteluakin vielä. Sanin rata meni ihan ok. Alkupätkä hyvin, sitten puoli välissä oli hieman kontakti hukassa ja pujottelu jouduttiin uusimaan. Silti siellä tuli vielä ylimääräinen pyörähdys mistä -10p. Sitten uusittiin seuraavakin liike, kun Sani lähti vetämään kauemmas. Loppurata meni sitten taas hyvin ja onneksi ei enää isoja virheitä tullut, kun uusinnatkin oli jo käytetty. Kokonaissaldoksi meille jäi 81p ja hyväksytty ratasuoritus. :)


Mestariluokan ratapiirros

 Simolle olikin sitten enemmän haastetta mestariluokan radalla. Muuten rata oli mielestäni ihan kiva, mutta käytösruudussa paikalla seisomisen 3 minuuttia tiesin olevan aivan mahdoton Simolle, koska sitä ei oltu edes kertaakaan harjoiteltu. Ennen rataa oltiin treenattu aika paljon, koska Simo tuntui olevan hyvin energisellä päällä. Aivan radan alussa Simo lähti hieman haistelemaan ensimmäistä kylttiä ja heti eka liike piti uusia. Onneksi sitten onnistui, mutta 2 kyltin merkille lähetys oli todella vaikea. Jostain syystä Simo juoksi useamman kerran vain seuraavalle kyltille, kun liikettä uusittiin. Vasta useamman yrityksen jälkeen se hoksasi mennä oikealle tötterölle. Tuosta ylimäärisestä radalla juoksemisesta valitettavasti tuli -10p, harmi kun en vain hoksannut jättää Simoa kyltille istumaan ja jatkanut suoraan eteenpäin. Myöhemmin radalla ei isompia virheitä ollut. Hieman oli Simolla puolessa välissä haukuntaa ja minun vartalo-ohjauksista tuli ohjaajavirheitä. Hieman rauhaton Simo mielestäni oli koko radan ajan, joten ihme ettei siellä muita isompia kommelluksia tullut. Aika lähellä oli parissa kohtaa, ettei poju mennyt kyltistä ohi, mutta ne sain pelastettua. Käytösruudussa Simo pysyi yllättävänkin kauan seisomassa ja vaikka rataa suorittava koira meinasi tulla Simon luokse niin Simo pysyi silloinkin paikoillaan. Aika loppu vaiheessa Simo sitten kerran kävi istumaan ja siitä tuli -10p. :( Valitettavasti kokonaissaldoksi meillä jäi vain 57p eli tälläkään kertaa ei vielä saatu hyväksyttyä tulosta mestariluokasta. Nyt meiltä meni myös rally-mestarin titteli sivu suun mikä jäi tietysti harmittamaan.

Kisapäivän aikana tuli otettua koirista myös joitakin kuvia ja Sani pääsi tutustumaan mahdolliseen tulevaan sulhaseensa Sandeen. :) Mukava oli myös nähdä Leilaa ja hänen koiriaan (4kpl) jotka kisasivat myös hienoin tuloksin.

Kaunis Sani


Luppakorva-Simo

Simon kanssa kuulemassa tuomarin kommentit

Sani tapaamassa Sande-pojua

Ensin oli varovaista haistelua

Sitten Sani heittäytyi hyvin villiksi.

Sande päätti laittaa nuoren tytön ojennukseen.

Ja poseerauskuva parivaljakosta
1 kommentti:

  1. Ihania mustia itselläkin musta ja kaks musta merkein. Rally on kivaa

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.