torstai 11. joulukuuta 2014

Helsingin koiratanssikisat 06.12.2014

Simon kanssa osallistuimme Helsingin messukeskuksessa järjestettyyn kt-kisaan 6.12. Meidän uutta HTM voittajaluokan ohjelmaa oltiin ehditty treenata vain pari viikkoa ja siinä oli myös yksi uusi jalkojen välissä positio. Lisäksi messarin kisat pidettiin isolla areenalla, joten haastetta oli ainakin tarpeeksi. Kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin ja päästiin tutustumaan kehään. Siellä tosin oli paljon porukkaa, kun kaikkien kisaajien tutustuminen oli samaan aikaan. Simo tuntuikin vain lähinnä ihmettelevän kaikkea ympärillä tapahtuvaa ja kauaa ei siellä pyörittykään, koska halusin että Simo olisi kisasuorituksessa vielä tarpeeksi reippaana.

Kisoissa edettiin hieman normaalista poiketen, koska ensin oli molempien lajien alokasluokat ja sen jälkeen sitten htm avoin ja voittajaluokka. Erikoista tässä kisassa oli myös se että HTM voittajaluokassa oli jopa 6 kisaajaa, mikä taisi olla ennätys. :) Kovatasoisia koirakoita oli paljon, joten itselläni ei odotuksia ainakaan sijoituksen suhteen ollut. Pääasia, että saataisiin kiva suoritus aikaiseksi. Olin pyytänyt järjestäjiltä, ettei yleisö taputtaisi kun menemme Simon kanssa kehään, jottei poju villiintyisi niiden takia haukkumaan. Onneksi tätä pyyntöä kunnioitettiin hienosti. Lisäksi oli mukava kun kuuluttaja luki meidän hauskan esittelyn hyvin ja lisäksi kertoi myös muuta yleistä ruotsinlapinkoirista. :)

Simon kanssa ei kovin paljon oltu treenattu ennen kehään menoa vaan lähinnä tehty muutamia positioharjoituksia. Kehään mentäessä poju oli innokkaana mukana ja alussa ihan vähän vain katseli yleisöön päin ja kuitenkin seurasi hienosti mukanani kehään. Otettiin alkuasento ja musiikki lähtikin melkeinpä heti soimaan. Ensimmäinen jalkojen välissä positio oli Simolle vielä hieman haastava, mutta ihan ok siitä selvittiin. Sen jälkeen seurannut käsi-temppu sujui hyvin ja olin tyytyväinen ohjelman alkuun. Sitten tuli pätkä ihan kivaa seuraamista, mutta sen jälkeen Simo tarjosi todella monta kertaa kesken ohjelmaa sitä käsi-temppua ja hyppi minun päälle. :( Se olisi selkeästi ollut kiva temppu pojun mielestä. Lisäksi aika paljon tuli virheitä positioiden vaihdoissa ja myös seuraamisissa Simo ei aina ollut ihan terävimmillään. Kontakti pysyi kyllä melko hyvin, kun aiemmin Simo on messarissa ihmetellyt ympäristöä paljon enemmän. Loppupuolella seuraaminen alkoi taas parantua ja olin tosi tyytyväinen jalkojen välissä tehtyihin tassu-kävelyihin. Niitäkään ei paljon oltu treenattu että tehtiin sivuaskelia niissä joten kiva että niin hienosti onnistuivat. Myös lopun seuraamiset ja loppuasento meni kivasti. Itselle jäi kyllä ihan mukava olo meidän suorituksesta. Paljon on vielä treenattavaa, mutta haastavassa paikassa saatiin kuitenkin ihan kiva suoritus ja yhteistyö oli hyvää. Tuomarit tuntuivat kovasti tykkäävän meidän ohjelman taiteellisesta puolesta ja sainpa itse jopa kehuja omasta liikkumisestani mikä oli todella piristävää. :)
*Simon HTM ohjelma Helsingissä 06.12.2014

Palkintojenjaon alkaessa olin jo varustautunut luokan 6. sijaan, mutta positiivinen yllätys tulikin kun sijoituimme Simon kanssa jopa 4. sijalle ja kokonaissaldomme oli 156p. :) Jälleen pääsi kisakärpänen puraisemaan pahemman kerran ja innoissaan odotellaankin jo ensi vuoden kisoja. Nyt täytyy joululomalla yrittää hioa ohjelmaa vielä parempaan kuntoon. :)

Tuomareiden pisteet:
Hannele Parviainen (vastaava): Tekn. 76p / Tait. 82p, Yht. 158p
Mari Väänänen: Tekn. 77p / Tait. 82p, Yht. 159p
Laura Jalli: Tekn. 76p / Tait. 75p, Yht. 151p
Yht. 156pEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.