sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Verijäljellä

Tänään käytiin koirien kanssa tekemässä jälkitreenit Juvalla. Ajeltiin kaverini kanssa heidän mailleen, jotta voitiin myös verijälkiä tehdä. Epelle tein melko lyhyen verijäljen mihin alkuun laitoin myös pari namia. Hyvin pentu kiinnostui heti veren hajusta ja haisteli innoisssaan. Alussa valokuvaajaa piti hieman käydä moikkaamassa, kun oli niin lähellä mutta sen jälkeen keskittyi jäljellä hienosti ja kulki rauhallisesti nenä maassa jäljen loppuun asti. Lopussa oli Epelle palkkana verisieni ja nameja. Sieni ei erikoisemmin kiinnostanut, vaikka yritin sillä myös hieman leikittää poikaa. Täytyy jatkossa katsoa, jos saataisiin jostain oikein kunnon hirvensorkka tai vastaava, että miten se kiinnostaisi. Tosi tyytyväinen olin kyllä pennun työskentelyyn. :)
*Epe verijäljellä 25.09.2016

Sanille olin ensin tehnyt n. 100 metrin ihmisjäljen pellolle. Hyvin Sani lähti heti alusta jäljestämään ja aika vauhdilla taas tuntui menevän. Yhden käännöksen se veti suoraksi ja hukkui hetkeksi jäljeltä pois. Nopeasti kuitenkin jälki löytyi uudelleen ja sen jälkeen oli hyvää työskentelyä loppuun asti. Lopussa ollut herkkupurkki oli Sanin mieleen. :)

Lopuksi Sanikin pääsi ekan kerran elämässään kokeilemaan myös verijälkeä. Alkuun olin Sanillekin laittanut pari namia ja hyvin sekin kiinnostui verestä. Alussa Sani haisteli tosi rauhallisesti jälkeä, mutta päästyään homman makuun alkoi taas vauhti nopeutua. Olin tehnyt Sanille yhden makuun eli siihen kaadetaan verta ja sitten on 90 asteen kulma vasemmalle. Tyhmänä en ollut sitä hoksanut merkata selvästi ja nyt kävi niin, että vauhdissaan Sani paahtoi siitä ohi suoraan ja sitten ei enää löydetty kulmaa uudelleen, mutta Sani kuitenkin löysi jäljen ja jatkoi siitä vain loppuun asti. Hyvin kiinnostunut Sanikin oli verijäljestä ja innolla meni koko matkan. Jatkossa voisi kokeilla laittaa siihen makuulle kulmaan joitakin nameja, jotta Sani hoksaisi merkata ne kunnolla ja sillä saisi koiran hyvin pysäytettyä, jotta huomaa käännöksen paremmin. Sanillakin oli jäljen päässä verisieni ja nameja. Myöskään Sania ei sieni kiinnostanut juurikaan, mutta namit kyllä kelpasi. Sanillekin olisi kiva kokeilla kunnon sorkkaa loppupalkkana. :)
*Sani verijäljellä 25.09.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.