sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Sani Nose Work kokeessa

Eilen käytiin Sanin kanssa osallistumassa Nose Work kokeeseen Joutsassa. Kokeessa oli kaikki 4 osiota (laatikkoetsintä, sisäetsintä, ajoneuvoetsintä ja ulkoetsintä) ja tuomarina toimi Eila Vuorenranta. Paikka oli Joutsan Pappistalo eli sama missä pidimme tämän vuoden ruotsinlapinkoira- tapaamisen. Päivä aloitettiin laatikko- ja sisäetsinnöillä eli sama koirakko teki ne aina peräkkäin. Sen jälkeen pidettiin lounastauko ja sitten jatkettiin ajoneuvo- ja ulkoetsinnöillä.

Etukäteen ajattelin, että Sanilla menisi sisällä suoritettavat etsintäosiot paremmin, koska niitä nimenomaan olemme treenanneet ja ulkoetsintöjä ei olla kuin kerran kokeiltu. Sani kuitenkin yllätti täysin ja valitettavasti tällä kertaa ei laatikko- ja sisäetsinnöissä onnistuttu. Laatikkoetsinnässä Sani teki valeilmaisun ja oikeaa hajulaatikkoa ei löydetty. Sisäetsinnässä taas aika loppui kesken, koska vaikka Sani selvästi löysi oikean hajun, ei se sitä kuitenkaan minulle ilmaissut selkeästi.

Ulkoetsinnät taas yllätyksekseni onnistuivat. Ajoneuvoetsinnässä Sani oli aluksi hieman pihalla eikä tajunnut autoja alkaa haistelemaan, mutta lopulta pienen ohjauksen jälkeen sain sen työskentelemään paremmin. Lopulta oikea piilo löytyi ja Sani ilmaisi pariinkin kertaan hyvin, kun en heti sitä uskonut. Ulkoetsinnässä Sani löysi oikean piilon aika nopeastikin, mutta aluksi luulin sen vaan haistelevan omiaan, vaikka toinen teki koko ajan hyvin töitä. Sitten kierrettiin aluetta ympäri ja lopulta kun palasimme taas oikealle piilolle niin Sani joutui jopa 4 selvää ilmaisua antamaan ennen kuin taas tyhmä ohjaaja uskoi hajun löytyneen. Vielä meillä on siis paljon työstämistä tuon ilmaisun ja koiran lukutaidon kanssa ja myös Sanille on saatava lisää varmuutta. Mutta pari viimeistä osiota siis saatiin hyväksytysti läpi mikä oli kiva juttu. Oli oikein mukava saada tästäkin lajista lisää kokemusta ja nähdä miten koe etenee läpi.
*Sani Nose Work kokeessa Joutsassa 22.10.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.