maanantai 18. kesäkuuta 2018

Noseworkin möllikisat Siilinjärvellä

Sanin kanssa kisattiin eilen noseworkin möllikisoissa Siilinjärvellä. Päivä oli todella kuuma ja kisapaikalla sai melkeinpä hikoilla varjossakin. Sanille olin varannut viilennysloimen ja se päällä se saikin odotella häkissä varjossa. Kolme etsintäosioista oli ulkona (ulkoetsintä, laatikkoetsintä ja ajoneuvoetsintä) ja viimeiseksi sisätilaetsintä oli tietysti sisätiloissa ja ihanan viileässä kellarikerroksessa. Sanin kanssa on ihan liian vähän treenattu ulkoetsintöjä mikä näkyi kyllä päivän suorituksissa ja varmasti kuuma keli vielä hankaloitti entisestään.

Ensimmäisessä ulkoetsinnässä Sani selvästi löysi hajun, mutta ei ilmaissut minulle sitä selvästi ja sen jälkeen jämähdettiin väärään paikkaan ja Sanikin jo hieman turhautui jossain kohtaa ja teki myös valeilmaisun, johon en kuitenkaan reagoinut. Lopulta aika loppui, kun haju ei löytynyt enää uudestaan. Heti tämän osion jälkeen oli laatikkoetsintä ja laatikot oli kuumalla hiekkakentällä. Sani lähti jälleen tosi hyvin innoissaan etsintään ja suuntasi melkeinpä suoriltaan takalaatikoita haistelemaan (ollaankohan tehty liikaa treenejä missä haju ollut aina perällä). Yhtä laatikkoa Sani nuuski pitkään ja sen jälkeen katsahti minua ihan sen näköisenä kuin olisi tehnyt löydön ja sen jälkeen vielä meni maahankin tosi vakuuttavasti ilmaisten. Kyseessä oli kuitenkin väärä laatikko ja oikea laatikko olisi ollut vieressä. Kuljettiko tuuli hajua juuri viereisen laatikon suuntaan, mutta joka tapauksessa Sani ei osannut paikantaa hajun lähdettä riittävän tarkasti. :( Sitten olikin taukoa välissä ja Sani sai taas lepäillä häkissä.

Seuraavana oli vuorossa ajoneuvoetsintä ja siinä oli kaksi autoa mistä haju piti paikantaa. Tämän tiesin olevan vaikein juttu meille ja Sani tarvitsi tosi paljon kannustusta, kun ei oikein tajunnut mistä hajua olisi pitänyt etsiä. Välillä se nuuskutteli ihan kivasti, mutta sitten meinasi taas eksyä kauemmas autoista. Ensin kierrettiin se auto missä haju olisi ollut yhdessä lokasuojassa kiinni, mutta siihen Sani ei reagoinut mitenkään. Siirryttiin toiselle autolle ja siellä Sani jumittui hetkeksi yhteen kohtaan ja kun siinä vaiheessa sanottiin, että enää 30 sekuntia aikaa niin erehdyin ohjaamaan Sania uudelleen kohtaan mitä oli pitkään nuuskinut. Varmaan tuon paineistamisen takia se sitten teki valeilmaisun siihen ja väärinhän se meni. Tuomari näytti vielä missä haju oli ja kyllähän se lopulta sieltä sitten löytyi, jotta sain taas palkattua koiran.

Tämän jälkeen viimeinen osio oli sisäetsintä ja se tosiaan oli alakerrassa viileämmässä kellarikerroksessa. Tämä oli selvästi Sanille omiaan ja vaikka siellä oli kaksi erillistä huonetta niin Sani kulki suht suoraan jälkimmäiseen huoneeseen ja siellä jäi nuuskimaan yhtä pahvilaatikkoa ja sen jälkeen katsahti taas minua silmät loistaen. Nyt jäin odottamaan vielä selvempää ilmaisua ja Sani vielä kuonolla tökkäsi laatikkoa uudelleen ja sitten meni hienosti maahan. Sieltähän se haju löytyi! Jes, viimeinen osio meni siis todella hienosti ja päivän päätteeksi selvisi, että oltiin tehty vielä päivän nopein aika siinä osiossa (22,15s), joten saimme vieläpä palkintoja sen osion suorituksesta. Kiva päivä oli ja taas tuli opittua uutta. :)

Hieno Sannikki <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.