maanantai 24. syyskuuta 2018

Syyslomareissulla

Viime perjantaina 21.09. Laura ajeli koiriensa Pönen ja Sienen kanssa meille ja pakkauduttiin minun autoon yhteensä 5 koiran, 2 naisen, 5 häkin, matkatavaroiden ja koiratanssikamojen kanssa. Tiivis tunnelma, mutta kaikki mahtui kyytiin mitä pitikin! :) Auton nokka suunnattiin kohti Lumijokea, mistä oltiin varattu meille mökkimajoitus viikonlopun ajaksi. Perjantaina oltiin perillä illemmalla, koska matkalla jouduttiin pysähtymään useamman kerran. Onneksi matka meni hyvin, vaikka jo heti alkumetreillä vastaantulevien kaistalla hurjastelut raskaamman kaluston auto aiheuttikin pienin säikähdyksen. Myös pentu matkusti superkiltisti eli rauhallinen matka oli koirien osalta. :)

Kun saavuttiin perille mökille oli jo aika pimeää ja ensin oli pieni seikkaulu, kun emme heti meinanneet löytää mökin avainta. Onneksi avain kuitenkin löytyi, joten ei tarvinnut autossa nukkua. Paikka oli todella viehättävä. Oli erillinen mökki missä minä yövyin omien koirieni kanssa. Laura puolestaan nukkui pienemmässä makuuaitassa. Lisäksi oli erillinen pihasauna mitä testailtiinkin jo heti perjantai iltana ja lisäksi pihapiiristä löytyi myös palju ja muita ihania vanhoja piharakennuksia. Ympärillä oli peltoa ja metsää ja lähin talo oli useamman sadan metrin päässä eli ihan oma rauha oli meillä siellä olla. Saunassa oli hyvät löylyt ja niiden jälkeen oltiinkin valmiita unten maille pitkän matkan jälkeen.

Lauantaina käytiin päiväreissulla Oulussa, kun osallistuimme siellä koiratanssikisoihin (näistä oma tekstinsä). Kisojen jälkeen palattiin taas mökille ja pitihän hyvin mennyttä kisapäivää juhlistaa kuohuviinin merkeissä. Mökillä laitettiin heti palju tulille ja Epe ja Sieni pääsivät myös leikkimään lähipellolle. Kaverusten leikit meni kyllä tosi kivasti yksiin ja molemmilla oli hurjan hauskaa. :) Kaja sai harjoitella pihakoiran roolia, kun oli vuoron perään Sanin ja Epen kanssa pihalla kiinni.

Oli kyllä mieletön elämys päästä testaamaan paljua ensimmäistä kertaa elämässä. Ai että. Kisapäivä oli ollut raskas, joten mikäs sen ihanampi tapa rentoutua kuin saunoa ja hemmotella itseään lämpimässä paljussa köllöttäen. Myös viini ja pienet naposteltavat lisäsivät tunnelmaa. Oli kyllä mahtava päivä.

Sunnuntaina ennen lähtöä saatiin onneksi otettua myös paljon kuvia koirista pihalla, kun oli hieman parempi ilmakin. Epe sai vielä leikkiä Sienen kanssa mistä se oli jälleen super onnellinen. Sitten pitikin jo pakata tavarat ja siivota mökit. Matkatavarat mahtui yllättävän kivuttomasti vielä autoon, vaikka jonkun verran tavatat olivat myös lisääntyneet matkan aikana. Sitten taas sullouduttiin kaikki autoon ja lähdettiin paluumatkalle kotia kohti. Koirat oli selkeästi väsyneitä reissusta ja kaikki nukkuivat matkan ajan kiltisti.

Oli kyllä aivan mielettömän ihana reissu ja ikävä tuli sitä ihanaa mökkiä. Toivottavasti sinne pääsisi vielä joskus uudestaankin. Lauralle, Pönelle ja Sienelle kiitokset vielä parhaasta matkaseurasta. <3


Ns. päämökki missä yövyin omien koirieni kanssa.

Nukkuma-aitta ja takana pihasauna.

Pihasauna ja palju <3

Ihania vanhoja piharakennuksia

Pihalla oli myös marjapensaita ja ulkohuussi.

Mökki sisältä päin.

Mökissä oli ihan viihtyisä sisustus.

Sani löyti heti paikkansa minun sängystä :)

Kaverukset aamuauringon sarastuksessa. <3

Sieni ja Epe <3

Kaverusten yhteinen juomahetki.

Kaja oli tyytyväinen, kun kotona pääsi taas omaan petiinsä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.