lauantai 22. joulukuuta 2018

Epen kanssa messarissa

Viime viikonloppuna (15.-16.12.) oli perinteinen messariviikonloppu Helsingissä ja Epen kanssa päästiin esiintymään messarissa pidettävien koiratanssin PM-kisojen yhteydessä. Kisojen väliajalle oli pyydetty koiratanssikoirakoita esiintymään ja nyt oli hieno tilaisuus saada Epelle kokemusta messarin isosta areenasta. Minua jännitti areenalla esiintyminen melkoisesti ja pe-la välinen yö tuli todella huonosti nukuttua sen takia. La aamuna matkaan lähdettiin jo viiden jälkeen, jotta ehdittiin ajoissa paikalle. Epen esiintymisvuoro oli vasta klo 11 jälkeen, mutta halusin olla mukana alusta asti kannustamassa Suomen edustusjoukkueen koirakoita. Kaikille esiintyjille oli varattu iso rauhoitettu häkkialue areenan takaa. Epen oli siellä mukava odotella omassa häkissään. Harmikseni ei päästy yhtään tutustumaan areenaan ennen meidän esiintymisvuoroa, joten mietin näinkö Epe kykenisi siellä muuta tekemään kuin tuijottelemaan yleisöä.

Kovin paljon ei lämpätty ennen omaa vuoroa vai muutamat temppuharjoitukset olin tehnyt. Areenalle mennessä Epe oli varmasti todella ihmeissään kaikista yleisöstä ja areenan valoista, screeneistä yms. Lisäksi Epe bongasi katsomon viereisen isohkon kulkuaukon mistä näkyi suoraan messarin keskikäytävälle ja hieman irtosi alkuun sinne päin. Jouduin hieman voimakkaammin käskyttämään Epeä, jotta sain sen taas mukaani. Onneksi muistin hyvin tervehtiä myös yleisöä, vaikkei se kehään meno niin hyvin sujunutkaan. Ennen alkuasentoon menoa Epe vielä hieman tsekkasi toisen puolen screenin, mutta hyvin sain sen sitten alkuasentoon ja saatiin ohjelma käyntiin. Todella hienosti kyllä meni! Muutaman kerran Epe tuijotti lyhyet hetket meidän tuloaukon suuntaan, mutta hyvin se aina jatkoi niistä ja saatiin hyvin vietyä ohjelma läpi. Selkää vasten kävelyä (letkis-temppu) se ei suostunut tekemään, mutta melkein kaikki muut onnistui. Olin todella tyytyväinen!
*Epen freestyle esitys messarissa 15.12.2018

Loppupäivä menikin suomalaiskoirakoiden puolesta jännätessä. Hieman ehdin myös pyörähtää buhund- ja rlk-kehää katsomassa. Kajan kasvattajatkin (Tuija ja Jari) olivat paikalla, samoin Kaisa, jolla on Sanin tyttö Kiki. Myös shoppailemassa tuli käytyä ja sitten oli pakko lopettaa, kun ei jaksanut kantaa enempää. ;) Yöksi ajeltiin Marjaanan ja Ossin luo yöpymään Nummelaan. Kiitos vielä yösijasta!

Su aamuna suunnattiin taas takaisin messariin ja Epellä oli vielä toinen esiintymispäivä edessä. Tällä kertaa ehkä hieman väsymys painoi, koska varmasti ihan jo se messarissa oleminen oli ollut Epelle rankkaa, koska ei ole moista vielä aiemmin kokenut. Epe ei ihan niin hyvin jaksanut keskittyä läpi ohjelman. Vauhtia kyllä oli, mutta se suuntautui vähän väärin. Melkein heti ohjelman alussa Epe bongasi jotain kehän toisessa etulaidassa ja päätti juosta sinne. Itse en nähnyt kuin jonkun kävelevän miehen, joten mitä sitten mahtoikaan olla. Onneksi Epe palasi kuitenkin nopeasti jatkamaan ja sitten saatiin kunnolla meidän ohjelma käyntiin. Epe oli kuitenkin ottanut aika paljon kierroksia siitä häiriöstä ja haukkui aika paljon meidän ohjelman aikana. Siihen olin tyytyväinen, että meidän letkis-temppu onnistui mikä ei la ollut sujunut. Myös kaukoperuutus meni hyvin. Lauantain suoritukseen olin niin tyytyväinen, joten en jaksa murehtia vaikkei tämä toinen esitys nyt niin hyvin mennytkään. Hyvää kokemusta saatiin joka tapauksessa ja tämän kertaisen perusteella uskallan varmasti jatkossakin lähteä Epen kanssa messariin esiintymään, jos tilaisuus vain tulee. :) Jälkeenpäin ajateltuna oli ehkä jopa hyvä, että Sanin esiintyminen oltiin jouduttu perumaan. Luulen, että ne areenan häiriöt olisi voinut olla sille liikaa. Epe on jotenkin paljon luotettavampi tuollaisissa tilanteissa, vaikka onkin vielä nuori jätkä. <3

Su pysähdyttiin vielä Vantaalle Sarin luokse kylään ja pääsin näkemään taas Kajan Kuura-emää ja Myrtti-siskoa. Kuura otti Kajan oikein mukavasti vastaan, mutta Myrtti oli hieman pomottelevaa sorttia. Hauska oli päästä vertaamaan Kajaa ja Myrttiä toisiinsa. Kaja on selvästi paljon sirompi ja ehkä aavistuksen pienempi, mutta merkittävää kokoeroa siskoksilla ei kuitenkaan ole. Kaja muistuttaa melko lailla Kuura-emäänsä. :)

Kuvia Epen freestyleohjelmasta:Oma Voittajani <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.