tiistai 16. heinäkuuta 2019

Mikkelin KR näyttely 13.07.

Viime lauantaina kävimme Sanin ja Kajan kanssa Mikkelin KR näyttelyssä mikä järjestettiin Ristiinassa. Paikan päälle piti mennä jo heti aamusta, kun Sanin kehä oli n. puoli kymmenen maissa. Melkoinen tohina oli, kun tyttöjen kanssa mentiin alueelle ja itse vedin häkkikärryjä toisella kädellä perässä. Kaja tietenkin tanssi kahdella tassulla koko matkan ja pyöri minun jaloissa ja Sani kiihtyi pikkuhyrrästä ja haukahteli tasaisesti. Lopulta kun selvittiin alueelle ja sain koirat häkkeihin niin eikös joku neropatti tuonut koiransa pitkässä hihnassa siihen viereen ja antoi sen merkata meidän toiseen häkkiin. Onneksi olin hetkeä aiemmin laittanut sadetakin juuri siihen kohtaan näköesteeksi niin kuset tuli sitten siihen takkiin, mutta ai että kun suututti. Parasta koko asiassa oli, että vaikka kyseinen mies näki selvästi mitä koiransa oli tehnyt niin ei reagoinut mitenkään. Siis ei oikeasti pyytänyt edes anteeksi! Mainitsin hänelle vielä, että ottaisi koiransa kauemmaksi, kun se pissasi meidän häkkiin ja kysyin voisiko hän ystävällisesti käydä vaikka huuhtelemassa sen sadetakin jossain, mutta mitään vastausta ei tullut. Äijä vain naureskeli ja jutteli koiralleen. Hieman kyllä tuli rumaa tekstiä siinä vaiheessa meikäläisen suusta niin tajusihan se ukko vähän kauemmas siitä siirtyä. Kaiken maailman sankareita sitä aina näyttelyissä näkeekin, ai että!

Sanin kehä olikin pian ja rodun tuomaroi Tuula Savolainen. Näyttelyyn oli ilmoitettu myös yksi junnu-uros, mutta kyseinen koira ei saapunutkaan paikalle, joten Sani edusti ainoana rotuaan. Hienosti edustikin sillä Sani oli ROP ja ROP-veteraani. :)

Sanin arvostelu:
8-vuotias. Tyyppi erinomainen. Kaunis ylälinja. Hyvä pää, joskin otsapengertä saisi olla hieman enemmän. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä eturinta ja rungon tilavuus. Tasapainoinen raajarakenne. Hyvä turkki ja häntä. Kapeat takaliikkeet. Sivuliikkeissä tahdikas reipas askel.
VET ERI, VEK1, SA, PN1, ROP, ROP-VET


Kaunis Sani <3


Kajan kehää odoteltiinkin sitten joku pari tuntia ja siinä välissä siirsin tyttöjen häkit toisen kehän laidalle. Buhundit tuomaroi virolainen tuomari Kalvo Kriisk. Hän oli oikein miellyttävän oloinen miestuomari ja nätisti käsitteli koiria. Kaja sai upean arvostelun ja oli lopulta VSP saaden toisen Sertinsä. :)

Kajan arvostelu:
Medium size. Nice feminine head with kind expression. Well set of ears. Good topline. Excellent tailset. Medium bones. Enough coat. Moves well. Nice temperament. 
JUN ERI, JUK1, SA, PN1, SERT, VSP

Kaja <3

Buhundien ROP ja VSP. Melkoinen kokoero parivaljakolla. ;)


Sitten pitikin odotella vielä ryhmäkehien alkua useamman tunnin ajan. Siinä välissä ehdin hyvin hakea tyttöjen palkinnot (onneksi sai lahjakortteja millä saatiin kivoja leluja) ja vähän syömässä. Ryhmäkehät aloitettiinkin yllättäen parhaan veteraanin valinnalla, joten Sanin kanssa päästiin heti estraadille. Veteraanien ryhmän tuomaroi Paavo Mattila ja kovassa porukassa ei sijoitusta irronnut. Pystykorvaryhmän tuomaroi puolestaan norjalainen tuomari Ralf Cambell. Sani jaksoi hienosti esiintyä vielä toisessakin ryhmäkehässä ja yllätyksekseni tuomari valitsi Sanin vielä kymmenen parhaan joukkoon alustavassa valinnassa. Koiria oli kuitenkin useampi kymmen 5. ryhmässä! Olin tosi iloinen ihan jo tuosta alustavasta jatkoon valinnasta, joten ei harmittanut vaikka ei sitten neljän joukkoon yllettykään. Hyvä päivä oli tytöillä taas ja mukavaa, kun näki tuttujakin näyttelyssä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.