sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Jalostuspäivät Kuopiossa 25.-26.01.

Lauantaina 25.01. osallistuimme Epen kanssa lappalaiskoirien rally-tokokoulutukseen mikä pidettiin Pondera-hallilla Kuopiossa. Kouluttajana toimi Pirjo Heikkinen. Epelle uusi halli tuotti hieman ihmetystä, mutta kykeni se siellä kuitenkin toimimaan. Käytiin läpi jääviä liikkeitä ja sitten erilaisia häiriöjuttuja miten voisin niitä treenata Epen kanssa.








Sunnuntaina 26.01. osallistuimme puolestaan Sanin kanssa Kuopion jalostuspäivänäyttelyyn mikä pidettiin Sorsasalon raviradalla. Ruotsinlapinkoirat tuomaroi Tapio Kakko. Kehä oli tosi liukas, joten vähän sai varoa juostessa ettei liukastunut. Sanikin liikkui takaa varsin lyhyellä askeleella (saattoi johtua myös jostain jumista?) ja sen osalta tulikin palautetta. Sani esiintyi kivasti ja muuten tuomari siitä tykkäsi, mutta takapäästä kommentoi kyllä rankasti. Tällä kertaa arvosana oli vain EH mikä tietysti oli itselleni iso pettymys, mutta toki siihen oli kyllä selvät syyt, kun koira ei liikkunut kovin hyvin.

Sanin arvostelu:
Keskikokoa pienempi. Hyvät mittasuhteet. Riittävä raajakorkeus. Hyvämuotoinen pää. Kaunis ilme. Erinomaiset korvat ja silmät. Hyvä kaula ja eturinta. Sopivat etukulmaukset, liian niukat takakulmaukset ja ulkokierteiset takaraajat. Riittävän karkea karva. Hyvä häntä. Saisi olla kevyemmässä kunnossa. Saisi liikkua pidemmällä askeleella ja leveämmin takaa, eikä ulkokierteisesti. Takaosasta huolimatta EH. 
VET EH, VEK1




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.