sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Nosework kokeet Mikkelissä

Tänään saatiin vihdoin Sanille sen eka 100p:n tulos noseworkista. Käytiin kisaamassa kaikkien osioiden kokeessa Visulahdessa Mikkelissä. Nämä oli Sanille samalla myös ekat viralliset nosekisat, koska laji virallistui tämän vuoden alussa. Hyvin siis alkoi. :) 

Koe aloitettiin ajoneuvoetsinnällä mikä on Sanille yleensä vaikein osio. Hyvin kuitenkin piilo löytyi aikarajojen puitteissa, mutta yksi virhepiste saatiin siitä osiosta, kun Sani kerran nousi yhtä autoa vasten. Seuraavana oli ulkoalue-etsintä mikä oli varsin helppo. Oltais saatu paljon nopeampi aika, mutta halusin varmistua, että piilo oli oikeasti siinä. 

Tauon jälkeen jatkettiin sisätilaetsinnällä. Se oli tänään vaikein osio, koska hajulähteen tarkennus oli vaikeaa. Sani löysi nopeasti hajupilven eli piilo oli vasemman reunan vaatekaapissa. Sani merkkasi löydön mulle kahdesti hieman ylempää ja kerran alempaa. Lopulta ilmoitin löydön, mutta tuomari pyysi minua vielä tarkentamaan, koska Sani oli vikan kerran merkannut vähän ylempää. Arvelin kuitenkin, että piilo olisi alempana, joten näytin sinne ja se onneksi riitti. Piilo oli alhaalla kaapin oikeassa kulmassa eli vähän olisi Sani voinut tarkemminkin näyttää, mutta rimaa hipoen tämä kuitenkin hyväksyttiin. :D 

Vikana oli vielä laatikkoetsintä. Se oli meille nyt vaikea, kun aika meinasi loppua. Ehdittiin onneksi kiertää kaikki ja vain yhdellä laatikolla olin nähnyt pienen reaktion Sanilta, joten lopulta vein Sanin takaisin sille laatikolle, kun meille ilmoitettiin 30 sekuntia enää olevan aikaa jäljellä. Lopulta Sani teki pienen katseilmasun ja ehdin ilmoittaa löydön ennen ajan loppumista. Ja olihan se onneksi oikea laatikko, huh! Hieman ehdin jo mielessäni harmitella, että taasko se tähän vikaan osioon kaatui, mutta ei tällä kertaa. 

Koe ei ollut kovin helppo. Vain 3 koirakkoa 20:stä sai 100p:n tuloksen, joten lopulta sijoituimme vielä kolmanneksi. Aika siisti päivä ja mummokoira oli niin pätevä. Taas saatiin yksi ihana muisto lisää Sanin kanssa. Nosework on kyllä ihan selkeesti yksi Sanin lempilaji ja kisatilanteetkin on sille niin kivoja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.