sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Sanista rally-tokovalio!!!

Sanista tuli tänään rally-tokovalio!!! 😭😭😭 Tänään se vika valiotulos sitten lopultakin tuli Mikkelin kisoista. Sani teki täydellisen radan. <3 Itse otin -3p ov, mutta muuten oli puhdas rata. Tulokseksi saimme 97p/100p, millä sijoituimme 3. sijalle. Radalla tuntui todella hyvälle, kun koira toimi upeasti ja vire tuntui olevan kohdillaan. Maalissa iloittiin jo kunnolla ja mummeli sai radan jälkeen mahan täyteen herkkuja. Kun pisteet näkyi seinällä, niin kyllähän siinä tippa tuli linssiin.

Meille tämä oli melkoinen työvoitto. Lajia olemme harrastaneet jo 8 vuotta ja lopulta valioituminen tapahtui Sanin ollessa jo 10,5-vuotias. Sanin kanssa haasteena on aina ollut erilaiset häiriöt, koska se on erittäin reaktiivinen ja myös varsin vilkas koira. Kisaamisen aloitimme jo lajin epäviralliseen aikaan 2013 ja vaikka RTK1 saatiin silloin, niin päätimme aloittaa alokasluokasta uudestaan lajin virallistumisen jälkeen. Avoon uskaltauduimme Sanin ollessa 5-vuotias. Ylemmissä luokissa kisaaminen tuntui liian vaikealta meille koirahäiriöiden takia (silloin oli vielä käytösruutu mukana) ja päätinkin, että lopetamme kisaamisen kokonaan. 

Sääntömuutoksen jälkeen ja käytösruudun poistuttua päätimme kuitenkin palata takaisin lajin pariin ja silloin asetin meille tavoitteeksi saada RTK4, koska en uskonut meillä olevan mahdollisuuksia valiotuloksiin. Vika koulari saatiin kuitenkin pisteillä 96, joten siitä se ajatus sitten lähti. Seuraavista kisoista saimme heti 100p, joten enää olikin valioituminen yhden tuloksen päässä. Sen jälkeen oli monia hyviä suorituksia (88p, 92p, 93p), mutta aina tuli jotain pikkujuttuja, mistä tuli liikaa pistemenetyksiä. Pelkäsin jo , että Sanilla tulee kohta ikä vastaan ja viimeinen tulos jäisi vain haaveeksi. 

Tänään oli kuitenkin tähdet kohdillaan ja Sani teki niin hienon radan. Tämä oli meidän 13. mestariluokan kisa, mistä lopulta tuo viimeinen valiotulos tuli. Sanin myötä olen oppinut, että aina kannattaa uskoa omiin unelmiin. Joskus niiden saavuttaminen kestää vain vähän kauemmin kuin jollain toisella, mutta silloin se saavutus tuntuu aina vain upeammalta.

Nyt on sitten ruotsinlapinkoirillekin saatu ensimmäinen rally-tokovalio Suomessa. :) Sani on nyt valioitunut jo kolmesta eri harrastuslajista (FS, HTM, rally-toko) ja on kyllä ollut niin mahtava harrastuskoira, että tuskin hetkeen saan samanlaista. <3

*Sani rally-tokokisoissa Mikkelissä 26.09.2021


Maailman paras Sani <3

Mestariluokan ratapiirros

Sanin tuloslomake


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.