maanantai 15. elokuuta 2022

KEK nosekisoissa Mäntyharjulla 06.08.

06.08. kisattiin Kajan kanssa kaikkien osioiden (KEK) nosework kokeessa Mäntyharjulla. Suomen kesä tarjosi tällä kertaa haastetta vaihtelevien sääolojen muodossa ja ukkosmyrskyn pyyhkäistessä ohi heti kisojen alussa jouduttiin pitämään tauko ja lopulta kisapäivä venyi ennätyspitkäksi. 

Kajan kanssa meillä oli tuloksena 50p + 2vp. Tyytyväinen olin oikeastaan vain ensimmäisenä olleeseen ajoneuvoetsintään, mikä oli tosi hyvä ja siinä tuli myös selkeä ilmaisu Kajalta. Toisena ollut ulkoalue-etsintä oli kisojen vaikein osio ja myöskään Kaja ei saanut piiloa tarkennettua, vaikka lähellä pyörittiinkin. Sisätilaetsinnässä ei myöskään tarkennus onnistunut ja ajan loppuessa Kaja ilmaisi hajupilven reunaan, mistä tuli väärä löytö. Laatikkoetsintä oli melkoista haahuilua ja selkeää ilmasua ei tullut mihinkään ja jouduin puoliksi arpomaan, mihin tuli ehkä se hieman isompi reaktio niistä monista pienistä mitä Kaja teki. Tällä kertaa lottoaminen kannatti. :)
Lopputuloksissa Kaja oli kuitenkin 7s. eli ei se nyt niin huonosti kuitenkaan mennyt. Kukaan koirakko ei saanut täyttä satasta eli ehdottomasti oli vaikein koe missä ollaan oltu. 

Mielenkiintoinen päivä siis ja kotiläksyksi saatiin tarkennustreenit Kajalle. Laatikkoetsintään pitäisi myös opettaa parempi fokus laatikoihin. Nyt Kaja eksyi välillä myös seiniä nuuskimaan. Nose on siitä paha laji, että kokeisiin on helppo mennä kokeilemaan, kun koira yhtään osaa etsiä, mutta eipä niitä huipputuloksia oikein tule tämmöisellä toivotaan toivotaan tyylillä. :D Sanikin oli reissussa mukana ja mummokoira pääsi treenaamaan vähän rallyjuttuja siellä odotellessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.