perjantai 18. elokuuta 2023

Rally-tokon SM-kisat 12.08.

Kajan kanssa osallistuimme rally-tokon SM-kisoihin osana buhundjoukkuetta. Kisat järjestettiin 12.-13.08. Liperissä. Kisoja edeltävänä yönä jännitti niin, että nukuin ehkä 3 tuntia. Matkalla kisapaikalle huoletti päästäänkö edes perille, kun auto piti erikoisia ääniä ja rengaspainevalokin syttyi jo alkumatkasta. Päästiin onneksi. 

Kisahalli oli tosi kiva ja huippua, kun Kajan sai hallin viileyteen häkkiin. Oltiin paikalla jo aamusta, jotta kerkesin avajaisiin ja näkemään joukkuetovereiden radat. Kajan ell tarkastus oli aamupäivällä ja siellä neitokainen oli oikein innokkaana. :D Sitten olikin odottelua useampi tunti, koska oltiin ison avoluokan loppupäässä viimeisessä ryhmässä. Kajan kanssa käytiin kävelemässä vähän pari kertaa, mutta ulkona oli niin kuuma, että pakko oli pitää pikkukoira enimmäkseen häkissä, jotta ei väsähtäisi. 

Sitten koitti lopulta meidän ryhmän kehääntutustuminen. Radan pahin haaste Kajalle oli houkutuksen haistelumatto, mihin tiesin Kajan lankeavan. Houkutus on vaan edelleen niin vaikea sille. Toinen mitä jännäsin oli, jos se ottaisi häiriötä viereiseltä radalta poistuvasta koirakosta, koska radalta oli suora näköyhteys ulos. Muuten rata oli itsessään selkeä, vaikkakin todella pitkä, kun 17 kylttiä ja paljon pitkiä seuraamistehtäviä. 

Pitkän odotuksen jälkeen meidän suoritusvuoro lopultakin koitti. Ulkoisesti vaikutin varmaan rauhallisesti, mutta melkoinen jännitys meinasi olla. Onneksi kykenen jännityksessäkin nykyään yleensä toimimaan ihan hyvin ja itse en isompia ohjausvirheitä tehnyt. Kaja tsemppasi kyllä upeasti. Kyllähän siitä näki, että se oli vähän puhki ja keskittyminen ei ollut parasta ja pää pyöri kovasti, kun kaikki ympärillä tapahtuva olisi niin kiinnostanut. Hienosti se kuitenkin reagoi aina ääneeni ja sain sen pidettyä näppysissä radan läpi, vaikka koko ajan tuntui, että ihan veitsenterällä mennään, kun pikkuhyrrä oli menossa koko ajan ties minne. Houkutukseen se lankesi ihan odotetusti, mutta hyvin tuli jatkamaan ja muita isompia virheitä ei tullut. Maalisuoralla, kun oltiin hyppyä suorittamassa niin alkoi tuntua itsestäkin ihan hyvälle. Enää oli Kajan lemppari pyörähdys, minkä tiesin onnistuvan ja sitten oltiin maalissa. Me oltiin tehty se! Saatiin hieno suoritus SM-kisoissa vaikealta radalta vaikeissa olosuhteissa ja peräti 90 pistettä ja RTK2 koulari. Oli kyllä niin huikea fiilis. :)

*Kaja rally-tokon SM-kisoissa Liperissä 12.08.2023

Myös muut joukkuetoverit onnistuivat upeasti. Joukkueemme sai yhteensä 262p (Teysa AVO 94p, Kaja AVO 90p ja Toivo MES 78p). Joukkuekilpailussa taisimme tulla 19. sijalle meidän pienellä kolmen koiran joukkueella, mikä oli tosi hienosti. :) Yhteensä joukkueita oli mukana 31, joista 22 sai joukkuetuloksen.

Oli kyllä niin upea päivä. Kiitos vielä Elina ja Tuija ihan parhaasta joukkueseurasta ja kun mahdollistitte tämän kokemuksen meille. :) Ja kiitos Kaja, kun olit jälleen niin hieno kisakaveri. <3

Kuvat Milja Honkanen
Kuvat Milja Honkanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.