perjantai 22. joulukuuta 2023

Sani lääkärissä

Sania jouduin käyttämään kahdesti lääkärissä marraskuun aikana, kun mummokoiran selkä alkoi taas oireilla. Ensimmäisellä käynnillä klinikalla tutkittaessa tuli tosi voimakas kipureaktio selästä. Päädyttiin, että seuraavalla viikolla selkä vielä kuvataan, jotta näkee ettei ole tullut mitään luutumista tai spondyloosia sinne. Välilevyongelmiahan Sanilla oli reilut neljä vuotta sitten, mitkä varmaan osaltaan aiheuttaa myös ongelmaa. Oireet on nyt olleet hyvin samanlaiset kuin silloin. Selkäkuvissa ei onneksi näkynyt mitää erikoista, mikä oli hyvä asia.

Hoidoksi Sani sai tulehduskipulääkettä alkuun ja lisäksi Sani alkoi syömään Gabapentiiniä ja sitä varmaan jatketaan loppuelämä, kun on tuntunut toimivan. Liikunnan määrä pitää sovittaa mummelin voinnin mukaan ja toki kaikki riehumiset ja leikit toisten koirien kanssa jätettävä väliin. Onneksi lääkkeistä on saatu iso apu ja mummeli on taas voinut paremmin. 

Jälkimmäisellä lääkärikäynnillä putsattiin myös mummokoiran hampaat (jotka nekin oli ok kunnossa). Lisäksi toisen korvan vierestä poistettiin pieni rakkulamainen ihokasvain. Kauluria jouduttiin pitämään varmaan pari viikkoa, kun haava vähän huonosti meinasi umpeutua. Onneksi se on nyt jo parempi. :)

Toivotaan mummokoiralle vielä paljon hyviä päiviä. <3 Ikäähän Sanilla on jo 12 vuotta ja 11 kuukautta. Rakkain mummokoira. <3






Rakkain Sani <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.