torstai 21. maaliskuuta 2013

Rally-tokon alkeiskurssin 2. treenikerta

Tällä kertaa oli Sanin vuoro päästä mukaan rally-toko-tunnille. Sani oli melkoisen energinen ja levoton lähes koko tunnin ajan ja ääntäkin tuli melkoisesti. :( Vasta treenien loppupuolella alkoi sen verran keskittyä, että liikkeet onnistuivat paremmin. Jälleen meidät jaettiin 3 koirakon ryhmiin ja käytiin läpi kolme pistettä, missä harjoiteltiin uusia alokasluokan kylttejä.

Aluksi oli vuorossa erilaisia vauhdin muutos kylttejä. Rata oli seuraavanlainen:
LÄHTÖ - NORMAALI VAUHTI - JUOSTEN - NORMAALI VAUHTI - HITAASTI - MAALI
Sani ei kauhean hyvin malttanut alussa keskittyä seuraamisiin ja haukkui melko paljon, joten keskittyminen meni myös siihen. Perusasento alussa onnistui hyvin ja hitaasti seuraaminen meni parhaiten. Juoksemisessa meinasi aina innostua liikaa ja haukkua tuli enemmän. :(

Seuraavana oli vuorossa pari kylttiä mihin kuului istuminen. Ensin treenattiin kylttiä minkä kohdalla piti tehdä perusasento ja toinen kyltti missä ensin tehtiin perusasento ja siitä lähdettiin juosten jatkamaan. Lopuksi myös tehtiin molemmat kyltit peräkkäin.
Nyt Sanilta sujuivat seuraamiset jo hieman paremmin, mutta edelleen oli haukku herkässä. Perusasennot kylteillä sujuivat hienosti, tosin pari kertaa neiti istahti hieman vinoon, joten siinä kannattaa asento korjata. Palkkasin Sanin aina perusasennon jälkeen ja kun typy oli taas hyvin kontaktissa niin jatkettiin. Viimeinen istumisesta juosten taisi onneksi sujua ilman haukkua.

Viimeisenä meillä oli vuorossa pujotteluita.
Ensin harjoiteltiin pujotteluita ihan normaalivauhdilla ja lopuksi pari kertaa myös juosten. Nämä sujuivat onneksi tosi upeasti, kun Sani malttoi jo paremmin keskittyä. :) Enää ei neiti seuraamisessa myöskään haukkunut eikä yhtään kiinnittänyt huomiota tötteröihin mitä kierrettiin. Jes, onneksi lopussa tuli sentään hienoja suorituksia. :) Vielä täytyy harjoitella, että pystyn juoksemaan myös hieman reippaammin, nyt oli vielä hieman hissuttelua. Tärkeää on kiertää tötteröt tarpeeksi laajassa kaaressa, jotta siinä pystyy koirakin juoksemaan eikä törmää tötteröihin.


Kylttien kuvat ja ohjeet on lainattu Suomalaisen Rally-Toko Yhdistyksen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.