sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Rally-tokokisat Jyväskylässä

Eilen korkattiin Simon kanssa rally-tokon voittajaluokka Helsingissä. Tuomarina kisoissa toimi Minna Hillebrand. Nämä olivat samalla ekat rallyn hallikisat meille ja hallin pohjamateriaalina oli todella hienojakoinen hiekka. Heti kisapaikalle tultua tuntui pohjamateriaalin hajut olevan kovasti Simolle mieleen. Voittajaluokassa meitä kisasi vain 2 koirakkoa. Simon kanssa kisattiin toisena ja ennen meitä ollut koirakko oli jo joutunut keskeyttämään.

Myöskään Simolla ei mennyt kovin vahvasti, kun hiekan hajut veivät täysin mennessään. :( Ekalla kyltillä oli heti meidän pahin liike, houkutus, ja siinä Simo heti irtosi seuraamisista ja lähti haistelemaan erästä törppöä, jonka alta hiekasta löysi heti jotain herkkuja. Tämän jälkeen olikin sitten hankala jatkaa, kun herra oli koko ajan vain etsimässä uusia herkkupaloja. :( Jätettiin siis houkutusliike kesken, josta -10p. Seuraavassa spiraalissa poju eksyi niinkin kauas, että jouduin käydä sen hakemassa toisen kyltin luota, jolloin siitä tuli sitten ohjaajavirheen vuoksi (poistuminen linjalta) -10p. Tämän jälkeen jouduttiin pari liikettä uusimaan, mutta onneksi ne sitten onnistuivat. Harmillisesti tämän jälkeen tuli seuraavassa kyltissä Simolta ylimääräinen maahanmeno, mutta koska uusinnat oli jo käytetty niin siitäkin -10p. :( Lopussa meni vielä yksi liike pieleen, koska Simo alkoi haistella kylttiä ja ajautui minun edelle, joten sieltäkin vielä neljäs -10p. Muuten tuli lisäksi vähennyksiä kylttien haisteluista ja kontrollin puutteesta. Lopputuloksena meille jäi vain 46p/100p, joten ei kovin vakuuttava suoritus. Onneksi siellä väleissä jokunen kyltti kuitenkin sujui myös hienosti eli ne kohdat missä sain Simon yhtään mukaan ja se unohti hajut hetkeksi. Lopussa myös käytösruutu (joka tällä kertaa 2min paikallamakuu ohjaajan sivulla) sujui onneksi upeasti, joten siihen olin tyytyväinen. :)

Paljon saatiin ainakin tärkeitä tietoja koskien voittajaluokkaa sekä arvokasta kokemusta, joten tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin. Suunnitelmissa olisi osallistua tässä kuussa vielä 26.10. Janakkalan kisoihin sekä 2.11. Lahden kisoihin Simon kanssa. Lisäksi 9.11. meiltä pitäisi osallistua lappalaiskoirien joukkue rally-tokon SM-kisoihin Lempäälään. :) Joten onhan noita taas tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.