sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Jyväskylän rally-kisat 15.2.

Tänään meillä oli uusi yritys Jyväskylässä rally-tokokisoissa Simon kanssa mestariluokassa. Tällä kertaa luokassa kisasi 4 koirakkoa ja tuomari oli sama kuin edellisenäkin päivänä eli Minna Hillebrand. Päivän rata vaikutti taas varsin haastavalta. Meille vaikein liike oli odotettavastikin houkutus ja myös merkille lähetystä jännäsin etukäteen. Onneksi mestariluokka oli heti aamulla niin Simollakin oli vielä jonkin verran intoa edellisen päivän jälkeen. Meidän vuoro oli luokan vikana. Kokonaisuutena olin meidän rataan tyytyväinen. Tosi paljon panostin nyt Simon kehumiseen ja kannustin sitä tosi paljon äänen avulla. Paljon saatiinkin hyviä kylttisuorituksia ja muuten meidän pisteet olisi riittäneet (72p/100p), mutta homma kaatui tällä kertaa yllätys yllätys mihinkäs muuhun kuin houkutukseen. Uusittiin kyseinen liike kaksi kertaa ja tokalla yrityksellä Simo jäi niin pitkäksi aikaa sihen alueelle haistelemaan namipurkkia, leluja ja maata, että kontrollin puutteen vuoksi saatiin hylätty suoritus. :( Toisella uusinnalla poju selvitti houkutuksen hyvin, mutta olihan se tietty sitä ennen ehtinyt haistelemaan sieltä kaiken mahdollisen. Hyvä kuitenkin että saatiin sitten lopulta se onnistumaan. Muuten rata meni kivasti ja alta löytyy tarkemmin kaikki pistevähennykset. Tosi hienoa että myös käytösruutu (istuen 3 min ohjaajan oikealla sivulla) onnistui virheettömästi. Hieman Simo alkoi puolessa välissä valumaan etutassuilla alemmas ja olisi varmasti käynytkin maahan jossain vaiheessa, mutta onneksi tajusin pyytää sitä korjaamaan asentonsa ja Simo teki sen ilman pyllyn nostoa. :) Minun kova kehuminen radalla tuotti jälleen tulosta ja tälläkin kertaa tuomari päätti valita meidät tuomarin suosikiksi. Kiva juttu. Arvostelulomakkeeseen oli kirjattu mukava tekstikin: "Kaunista kannustamista loppuradan ajan." :)

Mestariluokan ratapiirros

Virhepisteet radalta:
Kyltti 2 (Houkutus): UUSI -3p, UUSI -3p, HYL KONTR
Kyltti 7 (Pyörähdys): OV -1p (liian iso käsiapu pyörähdykseen)
Kyltti 8 (Spiraali vasemmalle): KONTR -1p (hieman Simo ihmetteli ympäristöä ja ei kauhean tarkasti seurannut ja jouduttiin kiertämään hieman laajemmat kehät ettei olisi kiilannut edelleni)
Kyltti 9 (Lähetä koira merkille): OV -1p (Luulen että tuli siitä kun lähetin Simon hieman vinosti kyltiltä merkille eli en seisonut ihan suoraan kyltillä vaan hieman merkin suuntaan)
Kyltti 11 (270 astetta vasemmalle): TVÄ -10p (tässä meillä oli väärä rintamasuunta tehtävän alussa, kun tultiin väärässä linjassa kyltille, ohjaajan moka, Simo teki käännöksen hyvin)
Kyltti 12 (Puolenvaihto edessä): OV -3p (liian iso käsimerkki puolenvaihdossa)
Kyltti 14 (Koira eteen, vasemmalta oikealle, istu): TVÄ -1p (epätarkasti suoritettu, mielestäni Simo korjasi istumisen oikealla eli tuli yksi ylimääräinen istuminen, onneksi ei saatu enemmän vähennyksiä)
Kyltti 16 (istu, käännös oikeaan, istu): VINO -1p (Simo oli hieman vinossa istumisissa)
Kyltti 18 (istu, maahan, kierrä koiran ympäri): VINO -1p (Simo meni hieman vinoon maahan), OV -1p (tästä en ole ihan varma mistä tuli)
Kyltti 19 (askel vasemmalle, koira oikealla): VINO -1p (Simo ei tullut täysin rintamasuunta suorana vaan hieman poikittain), TVÄ -1p (epätarkasti suoritettu)

Taitava pappa-koira <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.