sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Sani karhutestissä

Tänään Sani joutui oikein tosi toimiin, kun käytiin sen kanssa Juvalla järjestetyssä karhutestissä. Testikarhuna oli konekarhu Reino. Samoilla järjestäjillä oli mukana myös konesusi Arska, mutta tällä kertaa jäi susi kokematta, kun Simon osallistuminen jouduttiin sairastelun takia perumaan. Sanin kanssa testiin osallistuminen jännitti kovasti ja odotuksia minulla oli aika paljon, koska Sanin emä on aikoinaan haukkunut todella hyvin karhutestissä.

Testin alussa Sani sai käydä haistelemassa pientä puunoksaa missä oli karhun ulostetta ja siitä lähti pieni jälki kohti karhun olinpaikkaa. Hienosti Sani bongasi heti hajut ja lähti hyvin jäljelle. Heti karhun nähtyään alkoi kova haukunta ja aluksi Sani pysähtyi vierelleni mihin jäi hetkeksi haukkumaan. Karhu oli vielä aika kaukana, mutta Sani oli sitä mieltä, että eiköhän mamma nyt ole hyvä aika poistua takavasemmalle. Sani siis vetäytyi taakseni niin paljon kuin liina antoi myöten ja jäi sinne tarkkailemaan tilannetta. Minä sain käskyn siirtyä lähemmäs karhua ja heti sieltä Sanikin tuli käskystä mukaani. Sitten neitokainen rohkaistui kummasti, kun sai minut tuekseen ja meni tosi hienosti eteeni haukkumaan karhua.

Lopussa karhun tullessa tosi lähelle oli Sani hyvin tosissaan sen kanssa ja teki jopa muutaman hyökkäyksen sitä kohti ajaen karhua pois. Karhun vetäytyessä Sani olisi vielä mennyt perään haukkumaan ja kovasti sillä meinasi jäädä haukku vielä päälle testin jälkeenkin. Vielä kun palattiin aloituspaikkaan niin piti pälyillä ja varmistaa, ettei se karhu sieltä varmasti enää tule. Tosi tyytyväinen olin kyllä Sanin suoritukseen. Kovasta pelosta huolimatta siitä löytyi melkoinen taistelija. Ensin yritettiin suostutella mamma pois pedon luota, mutta kun hölmö omistaja vain jatkoi karhun lähestymistä niin piti laittaa kakkosvaihde silmään ja lähteä puolustamaan. Mukava tietää, että tosi paikan tullen Sanistakin saisi aika hyvin apua karhua vastaan. :)
*Sani karhutestissä 12.04.2015

Kuvia testistä (kuvat: Viivi Vauhkonen):

Sani vs. Reino-konekarhu


Testin jälkeen väsytti, mutta vielä piti katsoa karhun suuntaan.

Konekarhu-Reino

Muistoksi saatiin diplomi :)

Tässä vielä eri osa-alueiden arvostelut

Sanin emä Fenni on tosiaan aikoinaan kohdannut konekarhu-Penan. Kyseinen testi oli hieman erilainen verrattuna meidän testiin, mutta tosi tyylikkäästi Fenni siellä toimi. Täältä lisää Fennin testistä. Ja tässä videolinkki Fennin suorituksesta.

Tähän mennessä Suomessa on kolme ruotsinlapinkoiraa käynyt karhutestissä ja kaikki ovat kyllä haukkuneet tosi hienosti karhua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.