sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Rlk-tapaamisen 2. päivä Ilmajoella: Hajuerottelua

Tänään aamullakin Sani oli edelleen hyvin äreänä Sandelle, joten astuminen ei vieläkään onnistunut. Nyt Sanilla on menossa päivä 15. Aamupalan jälkeen suunnattiin Leilan kanssa jälleen Ilmajoelle, missä rlk tapaaminen jatkui. Tänään meillä oli ohjelmassa hajuerottelu ja Meri toimi meillä kouluttajana. Ensin aloitettiin taas hieman teorialla ja sen jälkeen päästiin purkittamaan ja pussittamaan ekat hajunäytteet. Tällä kertaa meillä oli treenattavana hajuna teen haju eli teepusseja laitettiin sitten pinsettien kanssa purkkiin ja pussiin. Yllättävän vaikeaa oli, kun piti kunnolla ajatella mitä tekee seuraavaksi.

Tässä Sanin ekat teen hajua sisältävät purkki ja pussi

Ekana käytännönharjoituksena oli nuuskuttamisen opettaminen koiralle. Siinä koira opetetaan laittamaan kirsu purkkiin/pussiin ja nuuskimaan siellä olevaa hajua. Palkkaus piti olla nopeaa ja palkan tultava purkin/pussin päältä. Sania homma kiinnosti kivasti, mutta selvästi huomasti, että samaa hajua ei montaa kertaa viitsinyt haistella, joten treenatessa pitää muistaa parin toiston jälkeen jo vaihtaa haju toiseen. Kivasti Sani kuitenkin keskittyi juoksuista huolimatta oudossa ympäristössä.

Ensin piti odottaa, että koira hieman rauhoittui

Sani haistaa purkista teen hajua


Vielä oli hieman hakusessa mitä purkille piti tehdä


Taitava tyttö!

Ja teen haistelua pussista. Jee, hyvä Sani!

Toisessa harjoituksessa meillä oli mukana lähtöhajun lisäksi myös kohdehaju eli ensin koirat haistelivat lähtöhajua ja sitten ne lähetettiin haistelemaan samaa hajua sisältävä kohdehajupurkki.  Sanin kanssa selviydyttiin hienosti ja harjoituksessa meillä oli kahta muuta teelaatua, jottei Sanin tarvinnut haistella samaa hajua uudelleen.

Ensin koiran piti rauhoittua perusasentoon

Sitten annettiin haistella lähtöhajua kaksi kertaa

Sitten lähetys kohdepurkille

Sitten lähtöhajua pussista

Pussista oli Sanista kivempi haistella

Kohdehaju löytynyt ja palkkaus purkin päältä

Koira sai haistaa purkin uudelleen ja uusi palkka.

Mielestäni hajuerottelu vaikutti oikein kiinnostavalta ja tätä voitaisiin kyllä alkaa treenata myös kotona, koska se on todella hyvä keskittymisharjoitus koiralle ja hyvää aivojumppaa. :) Kiitos vielä kerran kaikille rlk-tapaamiseen osallistuneille ja erityisesti Merille tapahtuman järkkäämisestä. Kivaa oli ja mukava oli taas tavata rlk-immeisiä ja koiria.

Vöyrillä Leilan kotona Sani sai vielä tavata Sanden ja enää neiti ei ihan niin kiukkuinen ollut, mutta heti jos poika laittoi tassua selän päälle niin ärinää tuli. Huomenaamulla yritämme Sanin kanssa päästä tsekkaamaan progesteronitason Vaasan klinikalle jos vaan mahdollista. Katsotaan miten tässä tulee käymään. Alla vielä pari kuvaa Sanista ja Sandesta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.