tiistai 25. elokuuta 2015

Tahtitassujen kesäleiri Yläneellä 21.-23.08.

Sanin kanssa osallistuimme Tahtitassujen järjestämälle koiratanssileirille viime viikonloppuna. Leiri pidettiin Kuralan Kartanotilalla Yläneellä. Pe lähdimme pitkälle ajomatkalla (4,5h) minun työpäiväni jälkeen, joten perillä oltiin leirikohteessa vähän ennen kymmentä illalla. Silloin ei enää muuta ehditty kuin vähän lenkkeillä ja sitten pitikin jo majoittua mökkiin ja käydä yöpuulle.

La-aamuna ohjelmassa oli aamupalan jälkeen heti kisatreenit eli jokainen koirakko pääsi halutessaan tekemään kisamaisen ohjelmatreenin. Sanin kanssa harjoiteltiin meidän molemmat ohjelmat läpi. HTM ohjelmaan olin tosi tyytyväinen. Kivasti Sani työskenteli, kun sai muutaman palkan kesken ohjelman. Yleisöltä saatiin kivaa palautettakin ja kehityskohteeksi mainittiin, että voisin vielä terävämmin ilmentää etenkin käsieni eleillä musiikin tulkintaa.
*Sanin htm harjoitus Tahtitassujen leirillä 22.08.2015
Freestyleohjelma meillä oli aivan uusi ja se ei ihan niin sujuvasti onnistunut. Hyvä kuitenkin kun kokeiltiin, joten nyt tietää mitkä kohdat pitää vielä muuttaa ja musiikkiakin aion vielä hieman lyhentää. Ohjelman alkuun saatiin hyviä muutosideoita ja vauhdikkaat pyörähdykset aion karsia pois, kun jälleen ne aiheuttivat Sanille haukkumista.
*Sanin freestyle harjoitus Tahtitassujen leirillä 22.08.2015

Lauantaina osallistuimme Sanin kanssa myös treeniin missä oli aiheena koiran liikkeiden korostaminen. Siinä mietittiin lähinnä erilaisia variaatioita monista tempuista ja miten esim. omalla liikkumisella voi korostaa koiran tekemiä temppuja. Ihan kivoja temppuideoita saatiin.

Kouluttajamme Emma neuvoo meitä eri liikkeissä.

Kokeiltiin erilaisia tassutemppuja.

Vaikeampi versio tassutempusta jalalle missä ohjaaja selin.

La sain myös kivoja uusia ajatuksia kehänkäyttöön liittyen ja miten erilaisia liikesuuntia voi ohjelmassa hyödyntää. Tehokas aloitus on esim. oikeasta ylänurkasta vasempaan alakulmaan suuntautuva liike tai ylhäältä keskeltä eteen alas suuntautuva liike. Täytyy yrittää näitä muistaa hyödyntää tulevissa ohjelmissa. Motivointi-treenistä sain taas kivoja vinkkejä miten opettaa koira tykkäämään enemmän sosiaalisesta palkasta (kehut yms.). Sitä täytyy Saninkin kanssa kokeilla, kun se ei koskaan ole erityisesti kehuista tai silityksistä koulutustilanteessa pitänyt, mutta treenin kautta niiden merkitys koiralle kasvaa ja namien vaikutus vähenee. Kisatilanteessakin olisi hyvä, että voisi enemmän palkata koiraa pelkillä kehuilla, kun namit eivät ole sallittuja. La-iltana vielä grillasimme yhdessä ja oli mukava vaihtaa ajatuksia muiden leiriläisten kanssa. :)

Sunnuntaina Sanin viimeisessä treenissä harjoiteltiin erilaisia häiriöitä. Sanille pahoja juttuja olivat erilaiset liikkuvat lelut ja namikipot. Hienosti kuitenkin selvittiin ja Sani keskittyi hyvin vaikka ympärillä oli paljon ihmisiä tekemässä erilaista häiriötä. :)

Häiriötreenit, hieno kontakti Sanilla :)

Ihmispiirin keskellä tehtiin erilaisia liikkeitä.

Pieni ohjelman aloitus missä häiriöitä oli kehän etulaidalla.

Ruokailun jälkeen sunnuntaina oli myös tuomaritunti, missä saatiin kysellä kolmelta tuomarilta erilaisia kisoihin ja sääntöihin liittyviä asioita. Se oli ihan kiintoisa osuus. Päivän päätteeksi oli vielä ohjaajille suunnattu liikkumistreeni missä saimme kokeilla liikkumista hyvin erilaisiin musiikkeihin. Kuuma ja hikinen olo oli kyllä sen jälkeen. Sitten pitikin jo pakata tavarat ja Sani autoon ja lähteä ajelemaan kotia kohti. Antoisa ja mukava leiri oli ja kiitos siitä kuuluu mukaville leiriläisille. Toivottavasti pääsemme taas seuraavanakin vuonna osallistumaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.