perjantai 25. syyskuuta 2015

Koiratanssin KV Workshop Lohjalla 12.-13.09.

Sanin kanssa osallistuimme hollantilaisen huippukouluttajan Esther Niemeijerin koiratanssin workshoppiin mikä pidettiin Lohjalla 12.-13.09. Viikonloppua varten menimme jo pe iltana koiratanssituttuni Marjaanan luokse yöpymään.

La päivänä olin mukana kuunteluoppilaana ja silloin pääsi näkemään, kun Suomen maajoukkueen koirakot treenasivat ja hioivat omia koreografioitaan paremmiksi. Oli upeaa nähdä miten Esther osasi antaa niin hyviä vinkkejä ja kehitysideoita vain etukäteisvideoiden ja paikan päällä nähtävien suoritusten perusteella. Joillakin selvästi on tällainen kyky saada isoiltakin näyttäviä muutoksia ihan pieniä asioita muuttamalla.

Su päivän ohjelma oli hyvin tiivis ja mukana oli yhteensä 12 koirakkoa treenaamassa ja meidät jaettiin kahteen ryhmään. Päivän treeniaiheita olivat huomio & keskittyminen, liikkeiden opettaminen, kuinka olla innovatiivinen, musiikin valinta, musiikin tulkinta & liikkuminen musiikkiin, koreografian luominen, kehäesiintyminen, stressi kisoissa, apua haukkumisongelmaan. Aluksi Esther kertoi aina hieman teoriaa jokaisesta aiheesta ja sitten tehtiin erilaisia ryhmätreenejä niihin liittyen.

Käytännön harjoituksia:
*Vire ja keskittyminen: Tehtiin erilaisia kontaktiharjoituksia. Sanille vaikeita oli jos heitin namin ja sen piti ottaa sen jälkeen minuun kontakti.
*Motivaatio: Tässä tehtiin koiralle ensin tylsä temppu, sitten juostiin äkkiä koiraa pakoon ja pyydetään uusi temppu, sitten heitetään koiralle nami ja taas juostaan pakoon ja pyydetään uusi temppu, jne. Ideana että tylsästä tempusta saadaan näin paljon mielekkäämpi koiralle.
*Liikkeiden opettaminen: Treenattiin Sanille vaikeampia temppuja mistä halusin käsiavut jättää pois: tassut kenkien päällä (jalat) -temppu, kieriminen. Molemmissa saatiin hyviä onnistumisia.
*Kuinka olla innovatiivinen: Tehtiin yhdestä tempusta 3 erilaista variaatiota. Sanin kanssa jalkoväliin pakittaminen pujotellen, niin että minä peruutan edellä, ja niin että peruutan selkä Saniin päin.
*Musiikin valinta: Mietittiin omia ja koiran luonteenpiirteitä ja millainen musiikki voisi sopia meille molemmille, mutta korostaisi koiraa hyvin.
*Musiikin tulkinta ja liikkuminen musiikkiin: Tehtiin harjoitus missä ohjaajien piti näytellä tiettyä tunnetilaa. Minulla oli Happiness ja tehtiin Sanin kanssa näytös missä oltiin kovin iloisia ja onnellisia.
*Kehäesiintyminen: Tehtiin harjoitus kehään tulosta ja sieltä poistumisesta. Nätisti seuraten kehään, tervehdittiin yleisöä ja tuomareita, rauhallisesti aloituspaikkaan ja selkeä merkki musiikin soittajalle. Meidän kohdalla oli myös harjoitus että yhtäkkiä musiikki sammui ja jouduttiinkin aloittamaan alusta. Sani teki muutamat temput hyvin ja sitten otettiin loppuasento ja kiitettiin vielä yleisöä ja tuomareita ja nätisti seuraamalla poistuttiin rauhallisesti kehästä.
*Stressi kisoissa: Tässä mietittiin mitkä tekijät aiheuttavat meille ja koiralle stressiä, mitä vaikutuksia stressillä on ja myös vaihtoehtoa että miten stressiä voisi yrittää vähentää.
*Koreografia: Tässä tehtiin 6 koirakon ryhmälle koreografia n. 1,5 minuutin musiikkipätkään. Sanin kanssa ryhmäesitys meni hienosti ja hyvin se pysyi kontaktissa vaikka oli vapaana koko suorituksen ajan kun muita koiria teki vieressä. :)


Kokonaisuudessaan koulutus oli todella antoisa ja paljon sai taas uusia hyviä ideoita. :) Kiitos vielä Marjaanalle ja Ossille mukavasta yöpymispaikasta.

Tässä Sanista pari kuvaa koulutuksen jälkeen pihalla:

Kaunokainen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.