torstai 17. syyskuuta 2015

Nose Work treenailua

Maanantaina saatiin tilatut Nose Work -treenihajut meille ja nyt onkin sitten joka päivä tehty Sanille lyhyet hajutreenit. Päätin jättää Sanilta suoraan kaikki laatikot pois, koska se alkoi vain tarjota erilaisia temppuja niihin. Aluksi piilotin Sanille eukalyptuksella hajustettuja vanulappuja joihin laitoin useamman tipan hajua. Hienosti hajut löytyi, mutta kerran Sani yritti ottaa tuollaisen lapun suuhun ja tuoda minulle.

Päätimme sitten kokeilla laittaa haju leikattuun topsi-puikkoon, mikä on laitettu pillistä leikatun palan sisään. Näitä saa kivasti teipattua esim. seinään kiinni tai tuolin alle tms. ja Sani ei saa niitä otettua suuhun, kun ovat melko huomaamattomia.

Tänään neljännessä kotitreenissä meillä oli neljä hajua mitkä oli piilotettuna neljään eri huoneeseen. Kaikki hajut löytyi 15 sekunnin kuluessa! Vieläkin jaksaa ihmetyttää tuo koirien tarkka hajuaisti. Nyt meillä oli enää 1 tippa hajuainetta, mutta helppoa tuntuu olevan piilojen löytyminen. Vielä on jätetty ilmaisutreeni pois, mutta hienosti Sani on jo oppinut haistelemaan ja löytämään hajut. :) Myös itselle tämä on tosi kivaa, kun alkuvalmistelut vie pari minuuttia ja varsinainen treeni on 5 minuutissa ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.