maanantai 15. elokuuta 2016

Rlk tapaaminen Joutsassa: su päivä: jäljestystä

Su päivän ohjelmassa meillä oli jäljestystä ja Meri Markkanen toimi meille kouluttajana. Aamupalan yhteydessä käytiin pientä teoriaa läpi ja suunniteltiin millaiset harjoitukset ulkona tehtäisiin. Aloitettiin jälkien tekemisellä eli tehtiin n. 10 metrin mittaiset jäljet viereiselle hiekkakentälle. Siellä oli edellisenä päivänä treenailtu, mutta se ei haitannut. Jäljen teossa hieman poljettiin jälkiä maahan, jotta oli helpompi seurata missä kohdin jälki meni. Alkuun ja loppuun laitettiin selkeät merkit.

Itse halusin tehdä päivän treenit Epen kanssa, kun sillä ei vielä mitään jälkikokemusta ollut. Jälkien vanhentuessa treenattiin ensin hieman esine-etsintää. Oltiin laitettu muutama pieni tavara paidan sisään hajustumaan ja sitten tehtiin treeni missä koiran tuli haistella maahan heitettyä esinettä. Apuohjaaja piti Epeä hihnassa ja itse houkuttelin Epen kiinnostumaan esineestä ja heitin sen n. puolen metrin päähän siitä ja sen jälkeen Epe pääsi sen etsimään. Hienosti Epe kiinnostui hommasta ja kävi haistelemassa, että mikä sinne oikein meni. Sitten tehtiin itse jälkiharjoitukset. Kuljettiin ensin Epen kanssa jäljen alkuun. Aluksi piti useamman kerran kädellä näyttää jäljen alusta, jotta Epe siitä kiinnostui, mutta lopuksi tuli tosi kiva lyhyt haistelupätkä, kun poju seurasi jälkeä ja silloin palkkasin aivan jäljen päältä ja sitten poistuttiin jäljeltä. Hyvä onnistunut eka treeni saatiin. :)

Epe treenaamassa esine-etsintää

Hienosti esineet kiinnosti pikku jätkää

Taitava poju

Kiki menossa jäljelle

Epe lähdössä jäljelle

Komee jätkä

Mikäs täällä oikein haisee

Hienoa työskentelyä

Päivän päätteeksi otettiin vielä perhepotrettikuvia Sanin perheestä ja myös ryhmäkuvia kaikkien tapaamiseen osallistuneiden kesken. :)

Kiki, Pörri-isä, Epe ja Sani-äippä


Isä ja poika

Iloinen rlk seurueemme

Kiitokset vielä kaikille tämän vuoden tapaamiseen osallistuneille. Toivottavasti ensi vuonna päästään taas osallistumaan vastaavaan tapahtumaan, kun nämä on aina niin huippuja viikonloppuja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.