maanantai 22. elokuuta 2016

Tahtitassujen kesäleiri Yläneellä

Viime viikonloppu vietettiin Sanin ja Epen kanssa Yläneellä Tahtitassujen kesäleirillä. Leiri järjestettiin toistamiseen upealla Kuralan Kartanotilalla missä oli tosi kivat leiriolosuhteet. Koirien kanssa lähdettiin pitkälle ajomatkalle jo pe puolilta päivin ja perillä leirikohteessa oltiin viiden kieppeillä. Majoittuminen meillä tapahtui mukavassa mökissä, jossa yöpyi lisäksemme muutama muukin koiratanssipari.

Pe-illan ohjelmassa meillä oli kisatreenit eli jokainen sai harjoitella kisaohjelmaansa kisamaisissa olosuhteissa musiikin kanssa. Pikku Epen kanssa tehtiin myös lyhyet tempputreenit kehässä musiikin kanssa ja tosi kivasti pentunen keskittyi eikä häiriintynyt yleisöstä ollenkaan. Enemmän kiinnosti mielenkiintoiset hajut kehässä, mutta tosi paljon saatiin onnistumisia ja väleissä leikittiin oikein kunnolla. Sanin kanssa treenattiin meidän noita-teemaista fs-ohjelmaa. Hieman oli Sani heti alussa ylivireisen oloinen ja ääntelyä oli jonkun verran. Ohjelman alku sujui kuitenkin ihan ok. Palkkasin Sania vaikeampien temppusarjojen jälkeen ja siinä kohdassa musiikki aina pysäytettiin hetkeksi. Lopussa Sani alkoi kuitenkin haistelemaan todella paljon kehässä eikä enää saatu musan kanssa tehtyä ohjelman loppua, joten tehtiin sitten ilman musaa lopputemput. Vauhdikkaissa pyörähdyksissä oli paljon haukkumista joten olenkin nyt hieman miettinyt, että ohjelman loppua täytyy muuttaa tuleviin kisoihin.
*Epen pentutreeniä
*Sanin noitaohjelman harjoitus 19.08.2016

La aloitettiin aamupalojen jälkeen treenaamiset treenihallilla heti aamuyhdeksältä. Päivän aikana oli paljon eriaiheisia koulutuksia ja Epen kanssa osallistuimme koiran koon huomioiminen -koulutukseen. Epe keskittyi treenissä tosi kivasti, vaikka ympärillä oli 5 muutakin koirakkoa. :) Harjoiteltiin mm. tassujen antoja, missä itse kokeilin erilaisia asentoja, jotta koira tulisi paremmin esille. Sitten treenattiin pujotteluita, missä piti korostaa pienempää koiraa. Pujottelin esim. hieman kyyryssä asennossa ja sitten tehtiin käsien ali pujottelua niin että itse konttasin. Epe oli kyllä super taitava pentunen. :) Sanin kanssa käytiin väliajalla treenaamassa viereisellä agikentällä hieman agi- ja tokojuttuja, jotta pääsi neitokainenkin hieman purkamaan energioitaan. Itse pidin vielä päivän viimeisen koulutuksen missä oli aiheena esineiden käyttäminen. Koulutusten lopuksi treenattiin Sanin kanssa vielä hetki hallissa meidän fs liikkeitä. Sani teki tällä kertaa tosi hienosti myös vaikeammat kaukoliikkeet. Todella antoisa päivä oli kokonaisuudessaan ja illan viettoa jatkettiin leirinuotion äärellä yhdessä grillaten.

Taitava Epe-pentunen

Epen kanssa treenataan käsien ali pujottelua

Tavallinen pujottelu ohjaajan kulkiessa kumarassa.Su aamuna aloitettiin mielenkiintoisella luennolla, missä käsiteltiin koiran vireenhallintaa ja motivointia. Siitä sai kyllä tosi kivoja vinkkejä ja hyviä neuvoja millaisia treenejä kannattaa koiralle tehdä. Tosi kiva kun kerrankin tuli tosi selkeitä käytännön treenivinkkejä mitä on helppo lähteä itse kokeilemaan. :) Sunnuntaina oli myös useampi mielenkiintoinen koulutustunti, mutta itse pääsin osallistumaan päivän viimeiselle tunnille missä käsiteltiin ohjaajan esiintymistä ja tehtiin erilaisia esiintymistreenejä. Itselle oma liikkuminen on aina ollut todella suuri haaste ja paljon rohkeammin saisin kyllä elehtiä ja olla aina kehässä. Tehtiin harjoitus missä suoritin minun ja Sanin fs ohjelman ilman koiraa ja nyt piti tosissaan keskittyä omaan liikkeeseen ja siihen millaista roolia olen esittämässä. Kovasti tuli kommenttia, että minun tulisi olla paljon vahvempi noita eikä hissutella liian kevyesti kuten tapoihini kuuluu. Heti kyllä sai selvää eroa näkymään, mutta helposti sitä vaihtoi aina takaisin vanhaan tyyliin, jossei koko ajan keskittynyt täysillä. Ja tietysti koiran kanssa esiintyminen on aina sata kertaa vaikeampaa, mutta toivottavasti tästä nyt jotain olisi jäänyt korvien väliin. :)

Ihan leirin päätteeksi tehtiin vielä perinteinen leirin ryhmäkoreografia mihin 7 koirakkoa halusi osallistua. Ohjelmaa harjoiteltiin pätkissä niin, että loppuun lisättiin aina liikkeitä lisää ja lopulta reilun minuutin mittainen ohjelma oli valmiina. Sanista kyllä selvästi huomasi, että loppua kohden alkoi olla veto pois, kun meinasi hieman jätättää koko ajan. Sani kuitenkin keskittyi tosi hienosti, vaikka monta koirakkoa pyöri ympärillä. Tosi hauska ryhmätanssi saatiin aikaiseksi ja kivaa oli. Tämän jälkeen suunnattiinkin sitten takaisin kotimatkalle. Kiitokset vielä kaikille leiriläisille mukavasta leiristä. Toivottavasti päästäisiin taas ensi vuonna mukaan. :)
*Tanssileirin ryhmäkoreografia

Sani odottelee hienosti omaa vuoroaan.

Ryhmätanssitreenit

Sani keskittyi hienosti omaan tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.