maanantai 3. huhtikuuta 2017

Nosework treeniä

Eilen ja tänään ollaan koirien kanssa treenailtu kotona noseworkia ja erityisesti ilmaisu on ollut nyt harjoittelun alla. Epelle tein eilen 3 harjoitusta missä oli 6 tyhjää muovista kukkapurkkia ja yhteen oli aina haju piilotettuna. Kahdessa ensimmäisessä etsinnässä annoin sille istu-käskyn kun haju oli löytynyt ja palkkasin siitä. Kolmannella kerralla annoin pojun hetken miettiä hajun löydyttyä ja kappas, sehän istui! :) Siitä innostuneena päätin tehdä vielä yhden kerran vaikkei tietenkään olisi enää pitänyt. No Epe ei enää istunut vaan alkoi sitten säätää jotain ylimääräistä purkin kanssa (nuoli sitä ja työnsi kuonolla eteenpäin). Mutta kiva mieli jäi siitä yhdestä hyvästä ilmaisusta.

Sanille tein eilen saman purkkiharjoituksen, mutta sillä ilmaisutapana vain on maahanmeno. Sanille sanoin kanssa parilla ekalla kerralla käskyn ja sitten palkkasin. Kolmannella kerralla ajattelin, että katsotaan mitä koira tekee. Sani on aiemmin tottunut katseella ilmaisemaan ja koska se on vielä aika vahvana niin sehän vain napitti minua aikansa ja sitten kun ei palkkaa saanut niin jatkoi etsintää muiden purkkien luokse. Lopulta yritti vielä noutaa minulle sen hajupurkin, että etkö nyt hitsi vieköön tajua että tässä se oikea on. Eli ei toiminut vielä Sanin kohdalla ainakaan purkeilla, kun niihin tulee kaikkea muuta sijaistoimintoa.

Tänään tehtiin sitten hajujen etsintää eri huoneista. Olin piilottanut hajut Epelle 4 huoneeseen ja hieman ylemmäs, koska sen ilmaisutapa on istuminen niin saisin palkattua samalta korkeudelta. Parilla ekalla kerralla taas annoin istu-käskyn heti ja kolmannella kerralla yritettiin jos tarjoaisi oma-aloitteisesti. Itse etsinnät meni kivasti ja hajut löytyi hyvin, mutta ilmaisua Epe ei nyt tehnyt itse vaan joka kerralla vaati sen istu-käskyn ennen sitä. Nyt oli myös ongelmana, että Epe alkoi nuolemaan ja yritti jopa syödä löytyneitä hajuja eli jatkossa ne pitää piilottaa niin ettei pääse niihin käsiksi. Istu-käsky piti antaa heti hajun löydyttyä, koska muuten alkoi heti nuolemaan hajua.

Sanilla taas yllättäen menikin paremmin, vaikka eilisen perusteella olin odottanut Epen jälleen suoriutuvan paremmin kuin Sani. Sanille olin vaihtanut hajupiilot matalammalle, koska sen ilmaisutapa on maahanmeno. Hajut löytyi supernopsaan ja muutamalla ekalla kerralla Sani vaati maahan-käskyn, mutta lopuksi saatiin jopa parikin oma-aloitteista ilmaisua. Tein yhden piilon uudestaan ihan vain, että sain Sanilta toisenkin onnistuneen ilmaisun. Jes, nyt se selkeesti alkoi jo hoksata mitä piti tehdä. Yhdellä kerralla kylläkin tarjosi ensin kumarrustemppua (kuma), mutta meni siitä sitten lopulta maahan jolloin sain palkattua. Hyvä Sani! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.