keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Epe agilityn alkeiskurssilla

Tällä viikolla aloitettiin maanantaina Epen kanssa agilityn alkeiskurssilla. Ensimmäisellä kerralla treenattiin koiran eteenlähetystä ja palkkaus oli etutargetilta (namikuppi). Sitten tehtiin myös pieniä istumaan jättämisiä ja siitä ohjaustreeniä yhden hypyn yli. Näissä Epellä toimi todella hyvin lelupalkkaus. :) Poju on kyllä hirveän innokas hommaan, mutta vielä se ottaa todella paljon häiriötä kentällä olevista muista koirista ja ihmisistä.

Tänään oli sitten toinen treenikerta ja ensin treenattiin putkea. Epe on viime kesänä pentukurssilla tehnyt jokusen putkiharjoituksen. Nyt meni kyllä kirjaimellisesti todella putkeen. Ensin putki oli vähän lyhyempi, mutta muutaman toiston jälkeen pidennettiin suora putki jo aika pitkäksi ja vauhdilla Epe juoksi sen läpi monta kertaa. Hyvin toimi palkkana namikippo putken toisessa päässä. Lopuksi palkkasin vielä myös lelulla. Tein putkeen lähetykset vauhdista ja tosi kivasti Epe teki molemmin puolin eikä niissä ollut juurikaan eroa.

Sitten tehtiin tänään myös parilla hyppyesteellä. Epelle halusin jättää hihnan, joten otettiin rimat pois. Ensin otettiin taas eteenlähetystä. Hyvin Epe irtosi namikipolle käskystä. Sitten tehtiin taas harjoituksia missä jätin Epen istumaan ja kävelin itse toisen esteen taakse ja sieltä ohjasin hyppäämään. Nyt Epe malttoi hienosti odottaa paikallaan ja innoissaan teki heti käskystä. Kertaakaan ei juossut siivekkeiden väärältä puolelta. :) Lopuksi tehtiin vielä lelupalkalla mikä toimi paremmin eli kyllä se lisää intoa Epelle ihan selvästi.

Aluksi piti malttaa istua paikalleen odottamaan käskyä.

Eteenlähetys namikipolle.

Pari estettä ja koira vasemmalla.

Sama juttu, mutta koira oikealla.


Odottelutauolla treenasin Sanin kanssa myös erilaisia tanssijuttuja. Aika paljon tehtiin freestylea (mm. poispäin peruutusta pitkällä matkalla, kaukana kierimistä, minuun päin pakitusta, tassun antoja) ja jonkun verran myös htm positioita (erityisesti meidän uuden htm ohjelman alkua missä Sani on minun oikealla puolella maassa ja itse nousen ylös ja Sani hakeutuu positioon). Sani oli kyllä ihan super motivoitunut ja innoissaan kun sillä on ollut hieman taukoa enemmästä treenailusta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.