tiistai 30. toukokuuta 2017

Tahtitassujen kesäleiri 2017

Viime viikonloppuna 26.-28.05. osallistuimme koirien kanssa Tahtitassujen järkkäämälle koiratanssileirille mikä pidettiin Yläneellä Kuralan Kartanotilalla. Matkaseurana meillä oli Lahdesta eteenpäin Jaana ja ihastuttava Navi-shiba, joten ei pitkä matkakaan tuntunut niin pahalta. Olin taas odottanut leiriä jo pidemmän aikaa ja kyllähän se jälleen oli odotusten arvoinen reissu. Ihana oli nähdä kaikkia tuttuja koiratanssiharrastajia ja taas sai roppakaupalla uusia treenivinkkejä ja motivaatiota treenaamiseen.

Perjantaina aloitettiin jo Jennin ohjaamilla esiintymiskoulutuksilla ja itsekin pääsin jo silloin harjoittelemaan Sanin tulevan htm ohjelman esiintymistä. Tämä oli kyllä niin tarpeellinen koulutus meikäläiselle, koska se oma esiintyminen on aina ollut minulle se vaikein palikka tässä lajissa. Paljon kivoja kehitysehdotuksia tuli meidän ohjelmaan ja ihan pienillä asioilla saatiin muokattua minun liikkeitä ja eleitä paljonkin. Iso kiitos vielä Jennille. :)

Jennin esiintymiskoulutuksesta.

Launtaina Epe pääsi osallistumaan Nadjan temppukoulutukseen ja käytiin läpi ns. ontumiskävelyn opettaminen. Helpointa on opettaa koira kävelemään yksi tassu ilmassa ohjaajan vieressä niin että koira ontuu ulompaa tassua. Tässä kokeiltiin ohjaajan vasemmalla puolella niin että Epe nosti vasenta tassua ilmaan. Hyvin poju tajusi kyllä tassua antaa siinä sivullakin mutta tosiaan sitä kestoa pitää treenata että oppii pitämään tassua ilmassa ja sitten erikseen vielä se liike siihen mukaan. Tämä ei ole ihan yksinkertainen temppu eli aikaa vaatii. Epen kanssa harjoiteltiin myös käsien muodostaman renkaan läpi hyppäämistä. Tehtiin niin että otin Epen jalkojen väliin ja heitin namin eteen ja sitten tein käsistä renkaan ja alkuun rengas oli niin alhaalla että Epe melkeimpä pystyi juoksemaan siitä läpi. Vähitellen korkeutta nostetaan jotta koira joutuu kunnolla hyppäämään. Sen jälkeen voi siirtyä seinän viereen treenaamaan niin että koira on seinän ja ohjaajan välissä ja sama idea eli palkka heitetään eteen ja koira hyppää renkaan läpi sen saadakseen. Epe tuntui tästä rengashypystä olevan tosi innoissaan. Myös toisten treenejä seuraamalla sain muitakin vinkkejä eri temppujen opettamiseen.

Epelle meinasi keskittyminen olla aika vaikeaa oudossa hallissa.


Tassunnosto -treeniä sivulla


Sanilla oli lauantaina puolestaan Leenan treenit ja siinä keskityttiin motivointiin ja haistelusta luopumiseen sekä ehjän kisasuorituksen rakentamiseen. Tehtiin useampi kehäänmenotreeni ja kokeiltiin n. 30 sekunnin pätkä meidän ohjelmasta ilman välipalkkaa.
Joitain uusia ideoita Leenan treenistä:
*Mieti millä tyylillä siirryt koiran kanssa kehään, seuraako koira sivulla vai juoksetko koiran kanssa tms. Treenaa alkuasentoon siirtyminen sujuvaksi, jotta jo ennen ohjelman alkua ei tule epäonnistuminen ja homma lässähtää.
*Tee kehäänmenotreenejä, suoritus alkaa jo siitä kun lähdette siirtymään kehään. Jos koira haistelee matkalla niin pyydä luopuminen ja juokse kehän ulkopuolelle palkkaamaan mutta ns. heikommalla palkalla. Jos koira kulkee esim. puoleen väliin ilman haistelua niin juokse kehän ulkopuolelle palkkaamaan paremmalla palkalla. (esim. nakki vs kissanruoka) Pidennä matkaa eli lopulta kuljette ihan aloituspaikkaan asti.
*Haistelusta luopumista voi treenata myös lenkillä, tee siitä niin vahva että koira osaa luopua joka tilanteessa haistelusta. Aina kun menette uuteen treeni- tai kisahalliin tee luopumistreeniä.
*Sani alkaa haistelemaan herkemmin jos ohjelmassa tulee joku epäonnistuminen tai sotku eli yritä treenata ohjelma mahdollisimman sujuvaksi ja ohjaa selkeästi.
*Ennen kehäänmenoa pidä koira vaikka paikkamakuussa ja virittele sitä jotta on sitten ihan innoissaan kun lopulta pääsee tekemään. Ainakin nyt toimi treenatessa hyvin ja oli vire ylhäällä. Pieni vinkumisääntely ei ole niin paha kuin haistelu jos vire laskee liian alas.

Sanin htm ohjelman alkuasento

Jalkojen välissä seuramista

Loppu jättipalkka purkista.

Lauantai-iltana grillattiin vielä porukalla ja oli kyllä todella mukavaa, kun ilmakin suosi kivasti. Koirien kanssa käytiin myös pitkä iltalenkki joten kyllä uni maistui sen jälkeen.

Kaverukset lenkillä

Ihana ilta-aurinkokuva


Su oli vielä Leenan treenikupla-luento mikä oli ihan huippu. Yritän kirjoitella luennon muistiinpanotkin tänne blogiin jossain vaiheessa ihan omaksi julkaisukseen. Siinä tuli kyllä tosi paljon hyviä vinkkejä ja uusia ajatuksia. :) Su minulla ei ollut enää omien koirien kanssa ohjattuja treenejä mutta Epen kanssa käytiin ainakin viereisellä agikentällä missä treenattiin viikonlopun aikana joka päivä. Epe tuntuu kyllä olevan aksailusta tosi innostunut. Yksi kaveri otti su meidän treenistä myös kuvia joten niitäkin saan sitten jossain vaiheessa. Treenattiin mm. rengasta, takaakiertoja, eteen lähetystä, lähdössä odottamista ja pari hyppyä siihen perään. Hienosti meni kyllä. Leirillä Epe pääsi myös leikkimään ihanan Nuu-valkkarin kanssa. Kaveruksilla jutut meni kyllä tosi hyvin yksiin, toivottavasti saan leikkihetkestä myös jonkun kuvan. Leirillä oli järkätty lisäksi valokuvausnurkka missä otatin molemmista koirista useita poseeraus- ja temppukuvia eli paljon pitäisi olla kuvia tiedossa lähitulevaisuudessa. Su ajeltiin pitkä matka takaisin kotiin, mutta kyllähän sitä taas jo odottaa ensi kesän leiriä. Mahtava reissu oli jälleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.