sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Tahtitassujen kesäleiri Yläneellä 18.-20.05.2018

Viikko sitten oltiin koirien kanssa viikonloppureissulla Yläneellä, kun Tahtitassujen kesäleiri järkättiin taas Kuralan Kartanotilalla. Matkaseuraksi saatiin onneksi Laura koiriensa Pönen ja Sienen kanssa niin mukavampi oli yhdessä ajella niin pitkä matka. Kelit suosi jälleen hyvin leiriviikonloppua ja kiva reissu oli kyllä kaikenkaikkiaan. Perjantaina ohjelmassa ei ollut muuta kuin majoittuminen ja käytiin vähän lenkillä ihanissa maalaismaisemissa. Lauran ja koirien kanssa majoituttiin samassa huoneessa ja minun koirat nukkui yön autossa, missä oli viileämpää.

Launtaina alkoi varsinainen ohjelma ja heti aamusta oli Jennin vetämä aamujumppa-osio niin heti saatiin lämmöt kaikille. :) Päivän aikana minulla oli Epen kanssa osallistuminen Nadjan vetämään temppuosioon ja saatiin hyvät vinkit miten lähteä opettamaan kaukoliikkeenä tapahtuvat sivuaskeleet koiralle. Iltapäivällä minulla oli myös Jennin vetämä esiintymiskoulutus ja käytiin läpi Sanille suunnittelemaani uutta htm ohjelmaa ja Jenni hioi siihen vielä viimeiset käsieleet yms. jutut kohdilleen. Kyllä siitä tulee hieno, kun vaan saadaan treenattua se valmiiksi. ;) Päivän aikaan käytin myös Sania hieman treenihallissa ja tehtiin htm juttuja sen kanssa. Illalla oli vuorossa vielä grillailua porukalla ja ai että kun napa naukui taas sen jälkeen. :)

Epe treenaa sivuaskelia ohjaajan edessä. Kuva: Laura Lindeman

Epe odottaa taukopedillä. Kuva: Laura Lindeman

Ja sivuaskeltreeni jatkuu. Kuva: Laura Lindeman
Koirat maalaistunnelmissa

Leikkipaikasta löytyi hevonen

Kesätyttö

Sani joutui poseeraamaan ihan tosissaan.

Sani - kaunein kukkanenJos näillä ei lähde nähdä niin ei sitten millään! :D

Sunnuntaipäivä aloitettiin ns. harjoituskisalla, jossa jokaisella osallistujalla oli 5 minuuttia ns. kehäaikaa. Itse päätin tehdä Epen kanssa sille suunnittelemani uuden fs ohjelman kertaalleen läpi musan kanssa niin että välillä aina palkkasin sitä. Samalla treenattiin myös etäpalkasta luopumista ja hyvä häiriötreeni tuli tietenkin kun paljon ihmisyleisöä oli vieressä. Epellä oli alkuosiossa hieman vaikeuksia keskittyä, kun yleisöstä otti aika paljon häiriötä, mutta kunhan siitä päästiin niin sen jälkeen se teki ihan kivasti hommia. Vire oli tosi ylhäällä ja haukkua tuli jonkun verran mikä hieman harmitti. Olin tyytyväinen kun Epe ei kuitenkaan yrittänyt karata palkkapurkille ja pystyi kuitenkin luopumaan myös ihanista ihmisistä. Itse liikkeet se teki ihan jees. Ohjaajaa kohti peruutus pitkästä matkasta ei meinannut onnistua, mutta on Epelle vielä aika uusia juttu. Kierimistä Epe ei nyt jostain syystä halunnut tehdä ja lopun poispäin peruutus oli myös vaikea ja siinä kiihtyi haukkumaan. Oli siellä onneksi monta hyvin onnistunuttakin temppua joukossa ja uskon, että kunhan vire ja keskittyminen on kohdallaan niin temputkin onnistuu silloin paremmin. :)

Sanin kanssa meillä oli sunnuntaina vuorossa vielä Liisan koulutus ja siinä käytiin läpi Sanin haisteluongelmaa. Kouluttajan mielestä on ihan hyvä, että luvan kanssa annan kisoissakin Sanin haistella ennen kehään menoa. Mutta täytyy olla todella tarkka, että koira ei omin lupineen sitä ala tekemään vaan aina selkeästi luvan kanssa. Kisoissa muistettava aina odottaa, että koirakin on valmis aloittamaan ohjelman. Jos kehään mennessä tuntuu, että koira ei ole mukana niin voit mennä takaisin ja tehdä uuden kehään tulon. Älä suotta hätiköi tai pidä liian kiirettä! Lenkeillä voit hyödyntää haistelua myös palkkana eli pääsee esim. haistelemaan puuta tms. vasta kun ottanut kontaktin. Kouluttaja neuvoi hyödyntämään käsikosketusta Sanille. Ensin käsikosketus opetetaan koiralle todella vahvaksi ja hyödylliseksi mistä saa aina palkkaa. Sen avulla koira on helppo saada luopumaan voimakkaista hajuista, jos aloittaa haistelun. Muistettava aina laittaa koira selkeään lepoasentoon silloin jos joutuu jotain odottamaan, ettei itsenäisesti aloita haistelua. Myös siitä sain kommentin, että muistettava treenata enemmän ilman treeniliiviä, ettei koira opi että vain silloin palkat mukana kun on liivikin. Lyhyt treeni: Pieni pätkä ohjelmaa + loppuun käsikosketus ja siitä vapautus etäpalkalle. Hyvä kommentti oli, että haistelu itsessään ei ole ongelma vaan oire jostain (esim. ohjaajan jännittäessä koira rauhoittelee itseään tai motivaation puute tms).

Sunnuntaina treenattiin Epen kanssa myös ulkona hieman agijuttuja ja uutta sivuaskel-temppua. Lisäksi otettiin Lauran kanssa paljon kuvia koirista ulkona upeissa maisemissa. :) Kotimatkalle lähdettiin hieman ennen kuin leiri varsinaisesti loppui, joten kotonakin oltiin jo ihan hyvissä ajoin. Mahtava viikonloppu oli jälleen ja ihana oli nähdä kaikkia koiratanssituttuja ja tutustua myös uusiin tanssi-ihmisiin. Loppuun vielä Lauran ottamat miljoonat kuvat. ;) Kiitokset Lauralle ja koirille matkaseurasta ja kuvista! :)

Kuva: Laura Lindeman

Höpönassut, Kuva: Laura Lindeman

Epen pam-temppu. Kuva: Laura Lindeman

Sani tanssii. Kuva: Laura Lindeman

Perhepotretti. Kuva: Laura Lindeman

Kuva: Laura Lindeman

Kesämies. Kuva: Laura Lindeman

Epe <3 Kuva: Laura Lindeman

Kaunis Sannikki <3 Kuva: Laura Lindeman

Epen läpsy-temppu. Kuva: Laura Lindeman

Sani <3 Kuva: Laura Lindeman

Sani antaa tassua. Kuva: Laura Lindeman

Epen pupu-temppu. Kuva: Laura Lindeman

Epe poseeraushommissa. Kuva: Laura Lindeman

Sanin hali-temppu. <3 Kuva: Laura Lindeman

Sanin kukkuu-temppu. Kuva: Laura Lindeman

Epe antaa tassua (ja voihan kieli). Kuva: Laura Lindeman

Sani halaa. Kuva: Laura Lindeman

Sani antaa tassua. Kuva: Laura Lindeman

Sanin läpsy-temppu. Kuva: Laura Lindeman

Voihan nalle. <3 Kuva: Laura Lindeman

Sahapukki-Epe, joka ei enää oikein jaksanut poseerata. Kuva: Laura Lindeman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.