maanantai 12. elokuuta 2019

Rally-tokomöllit Pieksämäellä 10.08.2019

Viime lauantaina osallistuimme koko lauman voimin Pieksämäellä järjestettyihin rally-tokon möllikisoihin. Nämä olivat samalla Kajan ekat kisat. Sanin kanssa osallistuimme nakki-MES-luokkaan. Ennen Sanin vuoroa oltiin joitain liikkeitä treenattu ulkona, koska rallytreenailu on Sanin kanssa jäänyt aika vähiin viime aikoina. Hyvinhän mamma muisti kaiken ja intoa oli todella paljon. Tehtiin kehään meno niin, että vein treeniliivin ja palkkapurkin kehästä poistumisaukon luo niin, että Sani näki selvästi, että ne jäi sinne. Muutaman namin annoin Sanille kehän ulkopuolella ja sitten mentiin lähtökyltille. Sani malttoi hyvin odottaa lähdössä, kun laitoin hihnan olan yli. Nyt onnistui myös liikkeelle lähtö hyvin, mistä annoin Sanille yllärinamin taskusta. Sani oli läpi radan tosi kivalla asenteella liikkeellä ja motivaatio kesti koko radan. Puolen välin paikkeilla oli pujottelu ja sen perään houkutus minkä Sani selvitti hyvin, vaikka houkutuksessa ollut kaninboksi sitä hieman kiinnostikin. Sen jälkeen Sani sai ylläri-namipallon minkä heitin sille. Mammahan sinkosi vauhdilla pallon perään ja palkkaus onnistui hyvin. Sen jälkeen myös loppurata meni hyvin. Annoin Sanille namit peruutuskyltillä sekä upeasta puolenvaihto edessä -liikkeestä. Olin kyllä tosi tyytyväinen Sanin rataan. Yksi liike uusittiin, mutta muuten siellä ei isoja virheitä tullut ja ennenkaikkea Sanin asenne radalla oli pitkästä aikaa kohdillaan, JEE! :)

Epe ja Kaja kisasi nakki-ALO-luokassa ja sitä saatiinkin odotella pidempi tovi, joten ehdin hyvin käydä syömässä siinä välissä. Päivä oli aika lämmin ja mietin jo ennen Epen vuoroa, että mitenhän poju tulee taas kehässä keskittymään. No tuijotteluksihan se taas meni. :( Heti lähtökyltillä Epe tuijotti pitkät pätkät yleisön suuntaan ja kontaktin saaminen oli tosi vaikeeta. Kun päästiin liikkeelle niin yritin palkata Epeä sopivissa kohdissa, mutta tosi takkusen oloselta se seuraaminen tuntui. Varsinaisia virheitä Epe ei pahemmin kylteillä tehnyt, mutta olihan se seuruu taas sellaista päiväkävelyä. Myös Epeä palkkasin lelulla kesken radan mistä saatiin hylky, mutta yritin sillä saada Epen paremmin motivoitumaan. Ei tuntunut auttavan vaan kyllä sama meno jatkui radan loppuun asti. Selvästi myös Pieksämäen halli on Epelle liian vaikea paikka toistaiseksi, kun siellä ei ole näkösuojattuja aitoja.

Kajan vuoro oli päivän toiseksi viimeisenä koirakkona. Kajan kanssa oltiin vähän treenailtu pihalla radalla olevia kylttejä ja neitokainen keskittyi hyvin. Halliin kun mentiin ennen meidän vuoroa niin pennun nenä kuitenkin liimautui hallin pohjaan kun siellä olikin varsin kivoja hajuja. Ehdin jo ajatella, että tähän taisi meidän suoritus kaatua, mutta se auttoi kun Kaja sai hetken haistella ennen radalle menoa. Radalla Kaja keskittyi hyvin ja vaikka se muutaman kerran haisteli lyhyen aikaa niin muuten teki tosi kivasti ja malttoi seurata hyvin. Kajaa palkkasin tosi paljon, koska se vielä sen vaatii. Liikkeet onnistui hyvin, pari uusintaa jouduttiin tekemään, mutta muuten oli vain pikkujuttuja. Kehässä olevista ihmisistä ja kehän ulkopuolelta kuuluvista haukunnoista Kaja ei välittänyt ollenkaan mihin olin todella tyytyväinen. Olimme aika hyvin omassa kuplassa ilman niitä lyhyitä haistelupätkiä. Kehän jälkeen myös Kaja sai herkkupurkin ja lyhyesti myös leikitin sitä lelulla. Olin tosi tyytyväinen pentueläimen suoritukseen. Hyvin se keskittyi vieraassa hallissa. :) Kajan kanssa saatiin myös hyvät pisteet 87p millä yllettiin jopa alokasluokan 3. sijalle. Mukavasti siis tuli heti menestystä Kajan ekoissa kisoissa.
*Kaja Pieksämäen rally-tokomölleissä 10.08.2019

Kajan kanssa palkintopallilla <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.