lauantai 13. lokakuuta 2012

Metsäjälki-treenit Sysmässä

Nyt viikonloppuna ollaan eilen ja tänään käyty tekemässä jälkitreeniharjoituksia metsään. Eilen oli pelkkä Sani mukana, jolle minä ja pikkusiskoni tehtiin molemmat n. 60-70 metrin jäljet. Ilma oli todella kostea ja pientä ripsimistäkin oli välillä, mutta onneksi ei tuullut yhtään. Maasto oli kuusimetsää ja melko helppo kulkea. Kummatkin jäljet mutkittelivat jonkin verran ja molempien varrelta löytyi esineitä, toiselta 1 pipo ja toiselta 2 hanskaa.  Jäljet ehti vanheta n. 15 min ensimmäinen ja n. 30 min jälkimmäinen. Hyvin Sani ampaisi molempien alussa jäljelle, mutta useampaan kertaan hukkui pois jäljeltä ja sitten jouduttiin aina hieman palaamaan takaisin, jotta jälki taas löytyi. Esineistä neiti ei ollut niin kiinnostunut vaan lähinnä se vaan nopeasti haistoi ne läpi. Välillä oli pätkiä myös hienoa jäljestystä ja lopun palkat löytyi hyvin.

Tänään oltiin sitten molempien koirien kanssa metsäjäljellä. Itse olin tehnyt Simolle n. 60-70 metrin jäljen ja hieman tein mutkitteluja sinne ja puolivälissä oli esine. Jälki ehti vanheta n. vartin verran ja sääolot oli hyvin samanlaiset kuin edeltävänäkin päivänä. Todella hienosti Simo keskittyi jäljestykseen ja sen suoritukseen olin tosi tyytyväinen. Muutaman kerran Simo tarkasti jäljen sivusta, ettei jälki mennyt sinne ja kerran tarkasti takajäljen, muuten mentiin vauhdikasta menoa ja hienosti poika pysyi jäljellä. Puolivälistä esine löytyi hyvin ja hienosti Simppa jatkoi sen jälkeen jäljellä ja lopussa ollut palkka oli pojun mieleen. Jes! Taitava poika! :)

Sanille oli siskoni tehnyt n. 80-90 metrin jäljen ja siinäkin oli reilusti mutkia ja puolivälissä esine. Sanin jälki ehti vanheta n. puoli tuntia. Jälleen oli vähän sama ongelma kuin eilenkin, että Sani paahtoi alkupuoliskon niin vauhdilla, ettei oikein tuntunut keskittyvän kunnolla itse jälkeen ja poukkoilikin vähän sinne tänne yhtenään eikä meinannut pysyä jäljellä. Monta kertaa piti pysähtyä, jotta jälki taas löytyi. Oliskohan neiti ollut liian innokas tai haluaisi niin kovasti vain loppupalkalle, että yrittää jopa oikaista eikä malta keskittyä tarkkaan työhön kunnolla. Tai sitten metsässä saattoi olla esim. jotain eläinten jälkiä mitkä saattoivat sekoittaa? Puolivälin jälkeen Sani alkoi tarkemmin keskittyä jälkeen ja loppupätkä sujui paremmin. Myös palkka löytyi hyvin lopusta.

Treenien jälkeen koirat sai vielä kirmata vapaana metsämaastossa. :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.