sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Salon koiratanssikisat

Eilen kisattiin Simon kanssa Salon virallisissa koiratanssikisoissa. Perjantai-iltana ajeltiin jo Nummelaan Marjaanan luokse yöpymään ja sieltä sitten la-aamuna lähdettiin puoli yhdeksän aikaan kisapaikalle. Kisat alkoivat kymmeneltä ja ensin oli freestyle laji. Hieman oli kisapaikalla ongelmia, kun kesken fs alokasluokan koko halli pimeni ja musiikki keskeytyi kesken erään ohjelman, kun oli jotain ongelmia virranjakelussa. Sitten jouduttiin pitämään n. puolen tunnin tauko ennen kuin vika saatiin korjattua. Hieman siis aikataulut venähtivät ja meidän htm ohjelman vuoro oli vasta joskus kahden aikaan.

Simo oli kehään tutustumisessa tosi hyvällä mielellä eikä niin välittänyt muista treenaavista koirakoista. Kierreltiin kehässä, jotta paikka tulisi tutuksi ja sitten poju sai mennä vielä häkkiin odottamaan omaa vuoroa. Otin sen kanssa vain joitakin seuraamisharjoituksia, kun se tuntui olevan hyvin kuulolla eikä ylimääräistä intoa kauheasti pursunnut tällä kertaa. Kehässä pojan into sitten kuitenkin latistui hieman heti aloituksen jälkeen (varmaan tajusi, että palkat jäi kehän ulkopuolelle). Hieman siis oli kontakti hukassa paikka paikoin ja Simo jäi pari kertaa ihmettelemään yleisöä. Alkukankeuksien jälkeen sain sen kuitenkin ihan mukaan ja lopun seuraamiset meni paremmin. Kuitenkaan Simo ei ollut kovin innostuneen oloinen kehässä vaan hieman perässä vedettävä malli mitä sain kyllä tsempata koko ajan, jotta pysyi positioissa.

Selvästi kyllä huomasi, kun väliin tuli joku fs liike niin poju siitä innostui ja varsinkin perus vasemmalla seuraaminen oli Simosta alussa kaikista tylsintä ja muut positiot mielekkäämpiä. Nyt täytyy jatkossa kiinnittää tuohon huomiota, jotta seuraamisista saataisiin taas tosi mielekkäitä pojalle. Pisteitä saatiin kuitenkin ihan kivasti eli vaikka kontaktissa ja iloisuudessa oli parantamista niin tekninen osaaminen kuitenkin pääasiassa hyvää ja kehän käyttö meillä onnistui nyt hyvin. Musiikin toisto oli tällä kertaa hieman takkuilevaa ja jos koira kävi hitaalla niin kyllä myös musiikkikin. Välillä jouduin hieman venyttämään joitain seuraamispätkiä, kun musiikki töksähteli ja meidän ohjelmaan tuli sen vuoksi jonkun verran lisäpituutta. :( Palkintojenjaossa tuli vaihteeksi positiivinen yllätys, kun selvisi, että olimme voittaneet avoimen luokan. Huh! No 2 osallistujaa siinä vain olikin, mutta silti ihan mukava yllätys. :)
*Simon htm ohjelma Salon kisoissa 23.02.2013

Tuomarikommentit ja pisteet:
Mirja Ovitz: (Tekn. 75 / Tait. 75, Yht. 150p)
Mari Väänänen: Paljon teknistä osaamista, mutta ilo puuttui. Hyvin käytetty eri suuntia. (Tekn. 78 / Tait. 76, Yht. 154p)
Laura Jalli: (Tekn. 76 / Tait. 78, Yht. 154p)
Yht. 152,66p

1. Simo & allerkirjoittanut, 2. Hanna & Iita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.