torstai 18. syyskuuta 2014

Kaikenlaista treeniä

Ti-iltana oltiin Sanin kanssa kentällä tottistreeneissä. Meillä oli nyt myös uusi kouluttaja paikalla ja varsin kivoja uusia neuvoja saatiin. Tehtiin Sanin kanssa erilaisia häiriöharjoituksia. Mentiin esim. tekemään seuraamista ja istumista aivan toisen koirakon viereen ja Sanin piti kestää häiriö. Hyvin neiti kyllä keskittyi minuun ja malttoi mielensä vaikka kaveri olisikin varmasti sitä kiinnostanut. Saatiin myös hyviä ohjeita miten lähteä treenaamaan liikkeestä seisomista, jotta pääsisin siinä käsimerkistä eroon. Nyt täytyy vain kotona harjoitella sitä. :)

Ke-iltana oltiin Simon kanssa rally-tokon ratatreeneissä, jotka pidettiinkin vaihteeksi Juvan keskustassa eräällä parkkipaikalla. Nyt saatiin kyllä tosi hyvä kisamainen treenipaikkaharjoitus kun oli monenlaista häiriötä: autoja, lenkkeilijöitä yms. Ensimmäisen aloradan tein ihan normaalisti eli Simo seurasi vasemmalla, mutta tehtiin ilman hihnaa. Alussa Simo alkoi hieman haistelemaan maata ja ensimmäinen kyltti piti sen takia uusia 3 kertaa. Sitten Simo lähti tosi hyvin mukaan ja muuten koko rata meni tosi hienosti, vaikka radan ulkopuolella oli välillä melko paljon haukuntaa. Toinen suoritus tehtiin niin, että Simo seurasi koko radan oikealla puolella. Se sujui paremmin, koska nyt Simo oli tosi hyvin kuulolla koko radan ja kaikki liikkeet onnistui hienosti. :) Ratasuorituksien jälkeen laitoin Simon vielä paikallamakuuseen pienelle nurmikkokaistaleelle radan läheisyyteen. Nyt tuli taas tehokasta häiriötreeniä, kun välillä yksi koira haukkui kovaan ääneen Simolle ja pari lenkkeilijääkin sattui kävelemään ohitse. Simo kyllä pysyi todella rauhallisena koko ajan. :)

To-iltana (tänään) käytiin molempien koirien kanssa treenikentällä ja Simon kanssa tehtiin hieman BH-liikkeitä sekä pari paikallamakuuharjoitusta. Ensin jätin Simon paikallamakuuseen ja meidän treenikaveri harjoitteli kentällä minun ja Simon välissä kaikenlaisia vauhdikkaita juttuja. Hyvin Simo pysyi rauhallisena paikallaan. :) Myöhemmin tehtiin tokon alokasluokan paikallamakuu niin että koirat jäivät vierekkäin maahan. Siinä oli ihan pientä vinkumista Simolla pari kertaa, mutta hienosti pysyi herra siinäkin paikallaan.
Kalle-tolleri ja Simo paikallamakuussa

Sanin kanssa tehtiin hieman taas häiriöharjoituksia eli mentiin seuraamaan ja istumaan toisen koiran läheisyyteen. Nyt olikin Sanille pahempi häiriö kun kaverilla oli hyvin innokas leikkisä tolleri, mikä olisi ollut Sanista varsin ihana kaveri. Välillä neiti yrittikin syöksyä moikkaamaan kaveria, mutta eihän se tietenkään käynyt vaan piti vain malttaa olla rauhallisena toisen vierellä. Hyvin Sani kyllä aina hoksasi, kun sille antoi palautetta, että noin ei sovi tehdä niin sitten se oli taas moitteettomasti minun kanssa tekemässä. :) Sitten kokeiltiin pitkästä aikaa noutamista kapulan kanssa. Sani meinasi ihan hullaantua kun lainattiin treenikaverin kapulaa ja kauhealla vauhdilla se aina ampasi hakemaan kapulaa. Kunnon äänitehosteetkin lähti, kun se pari kertaa oikein hyökkäsi kapulan kimppuun. Mutta ainakin oli intoa hommaan. ;)
Sanilla oli melkoisen hyökkäävä nouto

Ihan treenien lopuksi jäätiin vielä tekemään Sanille pari freestylen ohjelmaharjoitusta. Ensin tehtiin n. puoleen väliin meidän uusi ohjelma ja sitten palkkasin Sanin purkista ja sitten tehtiin toinen puoli ja jälleen iso palkkaus Sanille. Tosi hienosti meni nämä ilman mitään ääntelyä. Toinen kerta tehtiinkin niin, että ei tullut enää yhtään välipalkkaa. Ekalla yrityksellä Sani alkoi haukkua vaikeissa kaukoliikkeissä, mutta sitten lopetettiin ja mentiin vähäksi ajaksi rauhoittumaan kentän laidalle. Sitten kun kokeiltiin uudelleen niin tosi kivasti saatiin koko ohjelma tehtyä kokonaan ilman haukuntaa. Jee! Siihen oli kiva lopettaa, mutta paljon tarvitaan vielä toistoja jotta tulisi tekeminen varmemmaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti