sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Simolle hyväksytty rally-tokon mestariluokasta!

Tänään kisattiin Simon kanssa jälleen rally-tokon mestariluokassa Janakkalassa. Tuomarina kisassa toimi Piia Heikkinen. Mestariluokassa oli yhteensä 13 koirakkoa. Rata vaikutti muuten aika kivalta, mutta houkutuksen tiesin olevan Simolle todella vaikea. Onneksi käytösruudussa oli tällä kertaa paikalla makaaminen.

Mestariluokan ratapiirros

Meidän suorituksesta minulla ei ollut kovia odotuksia, koska 5 nollatulosta meillä oli Simon kanssa jo mestariluokasta pohjalla. Tällä kertaa Simppa päätti kuitenkin yllättää minut positiivisesti. Radalle mentäessä Simo tuntui olevan hyvin kuulolla, kun olin varannut treeniliivin taskuun sille lihahyytelöaterian ja Simo tiesi mitä odottaa.

Ensimmäisellä kyltillä, missä koira otettiin eteen, Simo nopeasti nuuskaisi kylttiä mistä tuli -1p. 3. kyltillä (putki) lähetin Simon liian myöhään putkeen ja se ei kunnolla ehtinyt nähdä mitä oli tulossa ja ensin hieman törmäsi putken suuhun, mutta suoritti sitten kuitenkin putken hyvin, mutta pienestä epätarkkuudesta tuli -1p. 4. kyltillä (pyörähdys) Simo ei meinannut heti pyörähtää ja minun piti sitä reilummin ohjata, joten siitä saatiin ohjaajavirheestä -1p. 6. kyltistä olin superiloinen, kun houkutus kerrankin onnistui. Jes! Sen jälkeen oli myös monta hienosti sujunutta kylttiä. Kyltti 10 (koira eteen seisten, koira peruuttaa eteenpäin) meidän piti uusia kun siinä Simo vahingossa istui kun otin sen eteeni. Uusimisesta meille tuli -3p. Samassa tilanteessa Simo myös hieman haukkui ja vähän rauhoittelin sitä ennen kuin kokeiltiin uudestaan. Uudella yrityksellä liike sujui muuten hienosti, mutta jälleen Simo haukkui useamman kerran samalla kun peruutti. Kun lähdettiin seuraamaan niin hieman taas hyssyttelin Simolle ja se onneksi auttoi. Sen jälkeen oli sopivasti juuri hitaasti seuraaminen, jossa Simo hyvin rauhoittui. Tämän jälkeen koko loppurata sujui taas hienosti. Myös liikkeestä istuminen meni nappiin ja nyt en itse sekoillut spiraalissa. :) Hieno fiilis oli kun päästiin maaliin, kun tiesin että nyt oli mennyt hyvin. Kokonaisvaikutelmasta tuomari oli vähentänyt meiltä -3p haukkumisen takia, mutta onneksi ei lähtenyt enempää.

Käytösruutu (3 min makaaminen vasemmalla) onnistui onneksi myös hienosti, vaikka ruutuun mentäessä Simo hieman haukkui kun innostui vieressä istuvasta ajanottajasta. Koko 3 minuutin ajan toistelin Simolle paikka-käskyä ja onneksi tällä kertaa poju malttoi hyvin maata koko ajan paikallaan. :) Jee! Todella tyytyväinen olin Simpan suoritukseen. Kauan ei tarvinnut onneksi jännätä meidän pisteitä, kun eräs tuttuni joka oli mukana järjestäjäporukassa kertoikin jo minulle iloisen uutisen. Olimme Simon kanssa saaneet peräti 91p/100p ja hyväksytyn tuloksen. Wau! Lopullinen sijoitus meillä oli vielä luokan 3. eli palkinnoillekin päästiin! Todella upeaa. :) Eipä siis ollutkaan turha reissu tällä kertaa.

Mestariluokan palkintojenjako

Taitava Simo <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.