sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Rally-tokon tuplakisat Kuopiossa

Eilen kisattiin molempien koirien kanssa Kuopiossa rallyn tuplakisoissa. Täytyy sanoa, että ei ollut kyllä yhtään meidän päivä. :( Kisat pidettiin Musti ja Mirri areenalla, mikä oli meille vieras kisahalli entuudestaan. Hyvin oli tilaa häkeille ja valmistella koiria. Epe oli kisahallissa tosi kiihtynyt ja äänekäs koko ajan, kun sen kanssa yritettiin treenailla. Ilmeisesti sitten treenasin sen ihan väsyksiin, kun itse kisakehässä jätkä vain laahusti mukana ja homma ei kiinnostanut yhtään. Kovasti poju myös tuijotteli ympärilleen ja tuomaria ja kehäsihteeriä olisi halunnut pariin otteeseen käydä moikkaamassa. Monessa kohtaa mietin jo, että jätänkö radan kesken, mutta niin vaan sinniteltiin loppuun asti. Aikaa meillä meni radalla jopa yli 4 minuuttia. Ajattelin, että se olisi varma hylätty, mutta yllätykseksi saatiin kuitenkin 78p ja hyväksytty rata. Aika läppä suoritus oli kyllä Epeltä.
Onneksi olin ilmoittanut Epen vaan B-kisaan niin toista rataa ei tarvinnut sen kanssa enää tehdä.
*Epe Kuopion rally-tokokisoissa 24.02.2018

Sanin kanssa meillä oli kaksi rataa mestariluokassa. Ensimmäisellä radalla Sani säikähti heti ekalla kyltillä hallin ohi ajavaa autoa mikä näkyi isoista ikkunoista ja säntäsi haukkumaan autolle. Hyvin se tuli sieltä heti jatkamaan, mutta oli todella kierroksilla sen jälkeen. Radan puoleen väliin asti saatiin ihan hyvää suoritusta, mutta sitten Sani reagoi kehän ulkopuolelta kuuluneeseen kovaan haukahdukseen ja juoksi sitä kohti, kun oli niin kuumana. Sattumoisin myös käytösruudun koirakko oli samassa suunnassa, mutta onneksi Sani palasi ennen kuin meni käytösruudun alueelle. Siinä vaiheessa meidän suoritus kuitenkin hylättiin kontrollin puutteen vuoksi. Tehtiin vielä käytösruutu missä Sani pysyi hyvin 3 minuuttia oikealla puolella maaten.

Sanin toisella radalla Sani teki radan alkupuoliskon ihan super hienosti. Vain spiraalissa oli pientä haistelua, mutta siitäkin olisi tullut vain -1p. Kyltillä 12 Sani sai kuitenkin jotain kivoja hajuja nenäänsä ja lähti haistelemaan. Korvat hävisi täysin ja jouduin mennä koiran luokse ottamaan sen kiinni ja päätin keskeyttää, kun näytti, että Sani oli ihan muissa maailmoissa. Voihan harmitus sentään! Loppuun tehtiin taas käytösruutu ja oikealla puolella 3 minuutin istuminen onnistui. Kehuin ja silittelin kyllä Sania sen aikana muutaman kerran, kun se nyt oli kerran mahdollista. Päivän päätteeksi tuomari kehui kovasti Sanin tekemistä ja kuulemma meillä olisi mahdollisuus jopa 100p rataan tuolla osaamisella. Se onneksi lämmitti mieltä, koska päivän jälkeen oli vähän sellainen olo, että tekisi mieli lopettaa koko harrastus. Mutta Sanin tuntien nyt vain oli huono päivä ja ens kerralla voi mennä ihan toisin. Ehkä ei siis pidä vielä luovuttaa. Mutta lisää motivaatio- ja häiriötreeniä taas tarvitaan, jotta ei reagoisi niin paljon kaikkeen yllättävään tai lähde hajujen perään. Alla vielä parhaita paloja Sanin rallyradoista.
*Sani Kuopion rally-tokokisoissa 24.02.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti