sunnuntai 17. elokuuta 2014

Vantaan rally-tokokisat

Eilen kisattiin taas Simon kanssa rally-tokon mestariluokassa. Kisat pidettiin Vantaalla Ojangon koirakeskuksessa. Onneksi ei ihan hellepäivä ollut, koska kentällä ei kauheasti varjopaikkoja ollut. Simon kanssa tutustuttiin ensin kenttään ja harjoiteltiin vaikeimpia liikkeitä jo etukäteen (mm. putkea oli mahdollista harjoitella viereisellä kentällä, samoin oikealla puolella seuraten tehtäviä liikkeitä). Mestariluokassa oli tosi paljon kisaajia, joten se oli jaettu kahteen ryhmään. Mielestäni mestariluokan rata vaikutti aika kivalta. Siinä ei ollut meille mitään ihan mahdottoman pahoja liikkeitä, esim. paikallaoloa seisten tai houkutusta ja myöskään oikealla puolen seuraamista ei ollut ihan niin paljon kuin viimeksi.

Mestariluokan ratapiirros

Radan rakennus käynnissä

Tällä kertaa minulla oli hyvin aikaa valmistella koira, kun Simo oli neljäntenä rataantutustumisen jälkeen. Kovin paljon ei voitu tehdä harjoituksia ennen kehään menoa, koska Simo oli selvästi kuumissaan ja pelkäsin ettei se muuten jaksa kehässä tehdä paljonkaan. Harmillisesti mikään ei kuitenkaan auttanut vaan Simo jaksoi ihan alun hyvin, mutta sitten alkoi keskittyminen herpaantua. Paljon tuli virheitä tosi helpoissakin liikkeissä, mikä oli harmillinen juttu. Tosi monta -10p sieltä sitten tuli lopulta kerättyä, koska uusinnat jouduttiin käyttämään jo alkuvaiheessa. Onneksi siellä nyt jokunen liike sentään onnistui, mutta kokonaisuus jäi kyllä aika vaisuksi ja pisteitäkin jäi vain 43p ja hylätty ratahan sillä saatiin. Sen puolesta harmitti, koska rata ei kuitenkaan ollut kovin vaikea ja hyvänä päivänä nuo liikkeet olisi varmasti onnistuneet paljon paremmin. Selvästi kyllä huomaa, että Simo toimii sisäkisoissa tai viileämmällä ilmalla paljon paremmin.

Tässä vielä kaikki virhepisteet, joita piti kyllä ottaa myös tosi helpoista kylteistä:
Kyltti 2 (käännös vasempaan) -1p vino
Kyltti 4 (pyörähdys oikealla puolella) -3p uusiminen, -3p uusiminen (tämä yllätti että yksi Simon lempi liikkeistä onnistui vasta 3. yrityksellä)
Kyltti 5 (270 asteen käännös oikealle oikealla seuraten) -10p tvä (Tässä Simo eksyi kyltistä hieman ohi ja haisteli kylttiä ja sitten vasta saatiin pienen häslingin jälkeen onnistumaan)
Kyltti 9 (istu, käännös vasempaan, istu) -1p puutteellinen yhteistyö (Hieman Simo haisteli ja hukkasi kontaktin)
Kyltti 11 (270 asteen käännös vasemmalle) -10p tvä (Tässä Simo taisi myös eksyä kyltin ohi ja haisteli kylttiä ja vasta pitkän houkuttelun jälkeen saatiin liike onnistumaan)
Kyltti 14 (käännös vasempaan) -10p tvä (Tässä jouduttiin pysähtymään kyltillä, koska Simo alkoi sitä haistelemaan ja sitten käännös ei oikein enää onnistunut kunnolla)
Kyltti 16 (pyörähdys vasemmalla puolella) Epätarkasti suoritettu tehtävä (Tässä Simo ei meinannut ensin pyörähtää ja ehdittiin jo mennä hieman kyltin ohi kun vasta onnistui)
Kyltti 17 (valkovuokko) -1p kyltin haistelusta, -3p kontrollin puutteesta, -10p väärin suoritettu tehtävä (Tässä Simo jäi haistelemaan kylttiä, sitten eksyi kyltistä ohi ja lopulta sain sen uusintayrityksen jälkeen vasta pyörähtämään, mutta tosi paljon oli säätöä kyltillä)
Kyltti 19 (istu, seiso, kierrä koiran ympäri) -1p vinoudesta
Käytösruutu (makuu 3 min oikealla sivulla) -1p puutteellinen yhteistyö (Hieman Simo haisteli maata, mutta onneksi pysyi hyvin paikoillaan) 


Tosi harmi juttu, ettei Simolle vieläkään sitä mestariluokan tulosta saatu. Nyt meiltä nimittäin jäi lappalaisten SM-joukkue vajaaksi, koska ei saatu tarpeeksi ylempien luokkien koirakoita. Simon ja Sanin kanssa olisimme muuten joukkueeseen kuuluneet, mutta nyt sitä ei harmittavasti saatu kasaan. :( Toivottavasti ensi vuonna useampi lappalaiskoira kisaisi jo ylemmissä luokissa jotta silloin saataisiin edustusjoukkue kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti