sunnuntai 17. elokuuta 2014

Sani luonnetestissä

Tänään käytiin Sanin kanssa Lappalaiskoirille suunnatussa luonnetestissä Haminassa. Tuomareina testissä toimivat Tarja Matsuoi ja Leena Turunen. Testipaikka oli Rotikko, mikä sijaitsee Haminan metsäkylässä. Sinne oli jännä ajaa pientä kuoppaista metsätietä ikuisuudelta tuntuva matka. Lopulta kuitenkin selvittiin perille. :) Kauaa ei tarvinnutkaan odotella, mutta hyvin ehdittiin käydä pikku lenkillä ennen testiä.

Kuva testipaikasta

Testin alussa tuomari kyseli minulta hieman taustatietoja Sanista ja antoi sen katsella ympärilleen. Kovastihan Sani olisi jo tässä vaiheessa mennyt tuomaria moikkaamaan, mutta vielä piti hetki malttaa. Sen jälkeen tuomari tuli tervehtimään Sania ja samantienhän neitokainen oli tuomarin sylissä antamassa pusuja häntä heiluen. :) Sitten oli leikkihetken aika. Sani innostui ihan jo kepistä niin paljon, että sen kanssa tuomari sai kunnon vetoleikin aikaan. Sitten siirryttiin kelkalle. Siinä Sani oli aluksi edessäni ja alkoi heti haukkua voimakkaasti. Nopeasti se siirtyi vasemmalle sivulleni koko ajan haukkuen ja lopulta kiersi taakseni, kun kelkka tuli kohdalle. Varsin nopeasti se uskalsi kuitenkin tulla kelkkaa tutkimaan, mutta selvästi varuillaan se oli koko ajan ja välillä pakitti pois. Yhdessä sitten tutkittiin kelkan "mörkö", mutta aika varuillaan Sani vieläkin oli.

Haalari ja tynnyri olivat yhdessä nurkkauksessa
Seuraavana oli vuorossa tilanne missä ihminen lähestyi meitä uhkaavasti kepillä huitoen. Siinä Sani puolusti minua hienosti haukkuen edessäni ja väisti vasta aivan lopussa, kun ihminen tuli lähelle. Ja hetihän Sani oli taas superystävällinen, kun hyökkäävä käytös vaihtuikin iloiseksi. Sitten kuljettiin eri paikkaan missä haalari vedettiin äkistään ylös. Sitä Sani säikähti aika paljon ja halusi myös välttää kohdetta, kun mentiin uudestaan ohi. Rämisevä tynnyri oli myöskin tosi pelottava ja sitä Sani karttoi enemmän. Kuitenkin se uskalsi tulla haistelemaan tynnyriä, kun itse menin sen päälle istumaan ja kutsuin Sania luokse. :) Näiden pelotteluiden jälkeen Sanilla oli selvästi häntä alempana koko lopputestin ajan ja se oli selvästi varuillaan kuin odottaen seuraavaa kohdetta.

Pimeähuoneessa Sani hieman tutki paikkoja, mutta päätti aika nopeasti käydä makuulle sinne, koska siellä oli kaiketi mukavan viileä ja rauhallinen paikka. Ei sillä tuntunut olevan kauhea kiire minua etsiä, koska siellä oli 2 ihmistä sillä turvana. Useamman kerran tuomarin piti antaa sille lisävinkkejä etsiä minua ja vasta kun tuomari tuli samaan huoneeseen missä olin niin sitten Sanikin hoksasi tulla sinne ja löysi minut sieltä. Siinä oli kylläkin tosi korkea kynnys ennen sitä huonetta, joten se varmasti vaikutti, ettei ehkä Sani niin halunnut sinne tulla. Nenällä se kävi kyllä mielestäni siinä kynnyksen suussa merkkaamassa minun olevan siellä, muttei kuitenkaan meinannut sinne tulla.

Sitten Sani jätettiin yksin hihnassa talon seinän viereen ja sitä lähestyttiin uhkaavasti. Siinä Sani oli aika rauhallinen ja jonkin verran alkoi haukkua. Kuitenkaan se ei tuntunut sitä ottavan enää niin tosissaan vaan tiesi sen olevan huijausta ja heti olikin iloinen, kun tuomari tuli sitä taas moikkaamaan. Sitten palasin takaisin Sanin luo ja jätin sen vielä hihnassa tuomarille ja lopulta kutsuin sen luokseni. Siinäkin Sani tuli hyvin luokse, mutta heti olisi halunnut mennä vieressä olevan ihmisen luokse. Myös kaikkia kuvaajia ja muita avustajia Sani olisi kovasti halunnut käydä tervehtimässä. Mahdottoman ihmisystävällinen tapaus kyllä. ;)

Lopuksi oli vielä ampumiset ja siinä Sani hieman säpsähti laukauksia ja vähän alkoi ravata ympäri häntä alempana. Kuitenkin kokonaisuutena testi meni tosi kivasti ja vaikka Sani olikin välillä hieman pelokkaan oloinen niin hyvin se kuitenkin selvitti haasteet loppuun asti. :) Itsellekin tämä oli mielenkiintoinen kokemus ja nyt kun pystyi vielä vertaamaan jo aiempaan Simon luonnetestitulokseen. Videon tästä testistä saan myöhemmin ja onkin tosi kiva päästä katsomaan testi myös videolta. :)

Tässä vielä Sanin saamat pisteet joka osa-alueesta:

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon
Tulos 142p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti