keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Epen eka mätsäri

Eilen käytiin Epen kanssa Ristiinassa ja osallistuimme ensimmäistä kertaa mätsäriin pojun kanssa. Kaikki pennut oli samassa luokassa, joten osallistujia paljon ja me oltiin numerolla 32. Normaalista poiketen 4 koiraa meni aina kerralla kehään ja kahdelle annettiin punainen ja kahdelle sininen nauha. Tovi piti siis ootella ja Epekin ehti hyvin totutella koirahulinaan. Aluksi kun mentiin näyttelypaikalle niin Epe haukkui tosi paljon ja vähän kaikille, kun taisi olla aika jännää. Vähitellen se alkoi rauhoittua ja häkissäkin odotteli välillä tosi nätisti. Seisomista ja näyttelyhihnassa juoksemista treenattiin ennen kehäänmenoa, kun eipä niitä olla aiemmin pahemmin harjoiteltu.

Kehässä Epe ei oikein ollut edukseen. Juoksuosuus meni ihan ok, kun meidän takana ei juossut ketään ja Epe veti vain tasaista ravia edellisen perässä. Seisominen olikin vaikeampi juttu, kun ei namitkaan yhtään kiinnostaneet ja Epe ei tykännyt jos nostin kädellä sen hännän selän päälle. Tuomarin tervehtiminen meni hyvin ja Epe antoi hyvin katsoa hampaat. Saatiin sininen nauha ja tuomari kommentoi vielä, että kovin on pentumainen.

Sinisten ryhmäkehää odoteltii hetki ja siellä koirat piti laittaa vain seisomaan ja tuomari valitsi jatkoon pääsijät. Siellä onnistuin seisottamaan Epen vähän paremmin, mutta sijoitusta ei meille enää tullut kun vain 4 parasta sijoittui kaikista 18 koirasta. Tuomari kuitenkin vielä kommentoi, että oikein suloinen pentu ja Epe sai palkinnoksi pienen herkkuluun. Poju kantoikin luun oikein polleana meidän häkin luokse ja sain itse rauhassa pakata tavarat, kun Epe herkutteli palkintonsa kanssa. Myös autolle poju sai kantaa luunsa ja jatkaa syöntiä automatkalla. Täytyy yrittää käydä erilaisissa koiratapahtumissa mahdollisimman paljon Epen kanssa, jotta se tottuisi paremmin muihin koiriin, kun nyt oli aika jännittävää varsinkin aluksi.

Taitava mätsäripoika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti