keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kuulumisia

Itse olen ollut nyt jo reilut pari viikkoa kesälomalla ja kaikenlaista on tullut koirienkin kanssa puuhasteltua. Viime viikonloppu vietettiin Vantaalla ja siellä Epe sai taas paljon uusia kokemuksia. Nähtiin myös lampaita erään lenkin varrella. Epe katseli niitä hyvin kiinnostuneena, mutta Sanin piti vähän niille haukkua, kun olisi niin kovalla innolla ollut menossa lammasaitaukseen.

Eilen molemmat koirat pääsi hierottavaksi, kun olin huomannut, että Epellä on varsinkin takapään kanssa ollut hieman ongelmia ja oikea reisi vaikutti aika kipeältä. Ihan hyvä se oli hierotuttaa läpi, kun myös vasen etuosa vaati enemmän käsittelyä ja oli siellä pieniä jumeja vähän molemmin puolin edessä ja takana. Varmasti kova pomppiminen (mm. perhosten perässä) on voinut kipeyttää pennulta eri lihaksia. Saniltakin löytyi pieniä jumeja ja selkä vaati hieman työstämistä, mutta vähemmän siltä kuitenkin löytyi kuin Epeltä. Molemmat saatiin nyt selvästi parempaan kuntoon, joten uusintakäsittelyä ei ainakaan heti vaadi vaan seuraillaan tilannetta.

Eilen käytiin koirien kanssa myös Juvan kaarihallin pihalla treenimässä ja molempien kanssa meni kyllä tosi hienosti. Sanin kanssa tehtiin ensin alokasluokan tokoliikkeitä. Sitten oli Epen vuoro ja tehtiin pienet tanssitreenit. Pentu keskittyi kyllä todella upeasti oudommassa treeniympäristössä. Lopuksi tehtiin Sanin kanssa vielä freestyleharjoituksia.

Tänään koirilla kävi kavereita kylässä, kun ensin vieraili Ranu-pentunen ja myöhemmin vielä Ralli-cairni. Epellä oli aika kova meno kummallakin kerralla.

Tänään käytiin myös treenikentällä, kun oli rally-tokon ratatreenit. Sanin kanssa tehtiin rata vain kerran läpi, kun meni heti niin kivasti. Meillä oli avorata ja suoritettiinkin se ilman hihnaa. Sanilla oli vire nyt aika kivasti kohdillaan, kun oli enimmät höyryt purkanut jo kotona leikkien ja lämmin ilmakin varmasti vaikutti jonkin verran. Epe pääsi myös kentälle ja sen kanssa harjoiteltiin nätisti olemista ja kovastihan sitä vielä muut koirat kiinnosti ja aluksi oli taas korvat ihan hukassa. Saatiin onneksi muutama tosi kiva lyhyt seuraamispätkä ja harjoiteltiin myös istumista ja maahanmenoa. Epe sai taas myös innokkaita rapsuttelijoita osakseen. :) Sanin kanssa tehtiin myös tokojuttuja. Ensin treenattiin paikallamakuuta kolmen koirakon voimin ja Sanin kanssa oltiin siinä keskellä. Tosi hienosti sujui sivulla istumiset ja odottaminen sekä maassa vieressä odottaminen. Poistuin myös kerran kauas n. minuutin ajaksi ja tosi hienosti Sani oli paikallaan sen ajan ja tarkkaavaisesti vain tuijotti minua. Lopuksi tehtiin vielä muita tokon aloliikkeitä: seuraamista, liikkeestä maahan, kaukokäskyt, luoksetulo ja hyppy. Kaikki sujui kyllä tosi upeesti, joten kyllä tässä alkaa tehdä mieli vaikka kokeisiinkin uskaltautua. ;)

Joitain kuvia koirista kotosalla:
Epen lempi tähystyspaikka

Epe tykkää tosi paljon kellimisestä ja monesti lelujen kanssa

Poseerauskuva

Suloinen pikku-Epe

Herkutteluhetki koirilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti